Plagiat la Stanford. Rectorul universității demisionează după ce a publicat studii false

  • Rectorul universității americane Stanford demisionează, după ce o echipă de specilaiști a stabilit că studiile sale științifice conțineau date false.
  • Marc Tessier-Lavigne a fost autor sau co-autor al 12 studii care care conțineau date compilate, falsificate și rezultate preluate din alte studii.
  • Tessier-Lavigne va rămâne profesor la Stanford și spune că va retrage trei din cele 12 studii publicate, iar la alte două va reveni cu corectări.

Rectorul universității Stanford, Marc Tessier-Lavigne, demisionează pe fondul unui scandal de plagiat. A semnat în calitate de autor sau co-autor 12 studii științifice care conțin date false, a stabilit o comisie de anchetă. Potrivit CNN, demisia va fi efectivă din 31 august, dar și după acea dată profesorul va preda în universitate.

Marc Tessier-Lavigne a fost autor principal al cinci studii și co-autor al altor șapte. Comisia a stabilit că o parte dintre acestea conțineau date compilate, uneori falsificate sau preluate din alte studii. Profesorul este acuzat că ar fi trebuit să își supravegheze mai bine echipa de cercetare, ca să nu manipuleze date și să fie mai riguros în corectarea datelor, după ce au fost publicate. Tessier-Lavigne spune că va retrage trei din cele 12 studii publicate, iar la alte două va reveni cu corectări.

”Recunosc că în anumite situații ar fi trebuit să fiu mai atent la corectare și regret că nu am fost. Comisia a identificat și situații de manipulare a datelor de cercetare, făcute de alte persoane din laboratorul meu. Deși nu am fost la curent cu aceste situații, vreau să fiu clar că îmi asum responsabilitatea muncii membrilor laboratorului meu”, a spus rectorul, citat de National Public Radio.

Marc Tessier-Lavigne își va continua studiile despre dezvoltarea creierului și neurodegenerare, iar universitatea speră să îi găsească un înlocuitor până la începerea cursurilor, pe 1 septembrie.

Citește și

3,5 ani de închisoare pentru un bărbat care a ajutat oamenii să se sinucidă

Prigojin a ieșit din ascunzătoare. Le spune mercenarilor să se antreneze cu răbdare și să nu jignească fetele din Belarus

SUA încearcă să afle în ce stare e soldatul american din Coreea de Nord. Cine ajută la negocierile cu Phenianul

The post Plagiat la Stanford. Rectorul universității demisionează după ce a publicat studii false appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Magda Gheorghita

Previous post Cum acoperă Marcel Ciolacu 10 miliarde de euro? Producător de energie verde: „Dacă omorâm sistemul antreprenorial, nu văd unde am putea avea profituri”
Next post TikTok este principala sursă de informare a copiilor din Marea Britanie. Câți se mai uită la televizor