Panică la nivel național. Urme ale virusului care provoacă poliomielita, descoperite în canalizarea din Londra

  • Virusul care provoacă poliomielita a fost detectat în timpul unei inspecții de rutină a canalizării din capitala Marii Britanii.
  • O anchetă va încerca să stabilească amploarea răspândirii virusului în comunitate.
  • Poliovirusul detectat în ape uzate, numit poliovirus de tip 2, nu este același lucru cu poliomielita sălbatică, eradicată din cea mai mare parte a lumii.

Virusul care provoacă poliomielita a fost descoperit în timpul inspecției de rutină a canalizării din Londra, ceea ce a determinat Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie (UKHSA – UK Health Security Agency) să declare un incident național.

Mai multe poliovirusuri relaţionate genetic au fost detectate în probele colectate la Londra între februarie și mai, a anunțat, miercuri, Agenția pentru Siguranța Sănătății din Marea Britanie.

Investigațiile urgente vor încerca să stabilească amploarea transmiterii în comunitate. De asemenea, londonezilor li s-a spus să verifice dacă au fost vaccinați împotriva poliomielitei.

Mostre izolate ale virusului au fost detectate şi în trecut în apele reziduale din Marea Britanie, dar acestea proveneau de la persoane care au primit în alte ţări un vaccin oral împotriva poliomielitei, care poate lăsa urme ale unei variante slăbite a agentului patogen.

Agenţia sanitară britanică presupune că virusul detectat acum a fost adus de o persoană venită din străinătate, din ţări precum Afganistan, Pakistan sau Nigeria şi care a infectat alte persoane.

„Polovirusul derivat din vaccin este rar și riscul pentru public în general este extrem de scăzut”, a declarat epidemiologul de la UKHSA, Vanessa Saliba.

„Investigăm de urgență pentru a înțelege mai bine amploarea acestei transmiteri, iar NHS a fost rugat să raporteze rapid orice caz suspect. Până acum nu au fost raportate sau confirmate cazuri”, a mai spus medicul.

Acoperirea în ceea ce privește vaccinarea împotriva poliomielitei în Londra este de 86,6%.

Poliovirusul detectat în ape uzate nu este același lucru cu poliomielita sălbatică

Poliovirusul detectat în ape uzate, numit poliovirus de tip 2, nu este același lucru cu poliomielita sălbatică.

Transmiterea poliomielitei se realizează interuman, pe cale fecal-orală, prin consumarea alimentelor sau a apei contaminate cu materii fecale, în care virusul e prezent timp îndelungat sau aeriană, prin picături, virusul fiind prezent în secrețiile nazo-faringiene.

Poliomielita sălbatică a fost eradicată din cea mai mare parte a lumii. Ea rămâne endemică în două țări, Pakistan și Afganistan.

Provocată de poliovirusul sălbatic (PVS), poliomielita este o maladie infecţioasă acută şi contagioasă, care îi afectează în principal pe copii, atacând măduva spinării şi putând să provoace o paralizie ireversibilă, dificultăţi de respiraţie şi chiar deces.

În 1955, a fost dezvoltat un vaccin, introdus pe scara largă, iar până în 1994, poliomielita a fost eliminată din emisfera vestică, fiind semnalată o scădere considerabilă la nivel mondial.

The post Panică la nivel național. Urme ale virusului care provoacă poliomielita, descoperite în canalizarea din Londra appeared first on Aleph News.

Previous post Guvernul bulgar a fost demis prin moțiune de cenzură
Next post Biden dă vina pe războiul declanșat de Putin în Ucraina pentru creșterea prețului la carburanți în SUA