Organizatorii proiectului „Străzi deschise” lasă muzica mai încet și temperează distracția

  • Proiectul „Străzi deschise” dă muzica mai încet, din cauză că rezidenții s-au plâns de muzica tare și de gunoaiele lăsate în urmă,
  • Inițiatorul proiectului acuză Primăria că denaturează ideea pietonizării.
  • Edmond Niculușcă spune că: ,,Proiectul devine invaziv pentru viața locuitorilor din centru .

Proiectul „Străzi deschise” închide muzica. După ce weekendul trecut mai mulți bucureșteni și ONG-uri s-au plâns de evenimentele de pe Calea Victoriei, organizatorii proiectului „Străzi deschise” temperează distracția.

Basul și cu toba mare nu se vor mai auzi atât de tare nici în localuri și nici de la artiștii stradali. Vor fi delimitate zonele dedicate pentru artiștii prezenți la eveniment. Va fi interzis comerțul stradal, iar petrecăreții care vor să se plimbe cu trotinetele sau bicicletele trebuie să folosească doar pistele dedicate.

Unul dintre cei care a semnalat problema organizării festivalului a fost Edmond Niculușcă, cel care a inițiat proiectul în urmă cu doi ani.

La începutul săptămânii el atrăgea atenția pe Facebook că: ,,proiectul devine invaziv pentru viața locuitorilor din centrul Bucureștiului. Considerăm o denaturare gravă transformarea pietonizării temporare a străzilor în festival stradal„.

El crede că bucureștenii au nevoie de ,,spațiu public și de creșterea calității vieții urbane, nu de spectacole în zonele rezidențiale.”

Cum vor arăta petrecerile cu muzica în surdină, urmează să aflăm de mâine. Până atunci, rămânem doar cu amintirea lor.

Proiectul ,,Străzi deschise” are loc în fiecare weekend, din primăvară până în toamnă, când Calea Victoriei și alte artere din centrul Bucureștiului devin pietonale. Acolo au loc concerte și demonstrații de artă stradală, în timp ce terasele devin pline de mii de oameni.

Problema e că unii locuitori din zonă se plâng de gălăgie și de mizeria pe care o lasă în urmă participanții la evenimente.

The post Organizatorii proiectului „Străzi deschise” lasă muzica mai încet și temperează distracția appeared first on Aleph News.

Previous post Andrew Fletcher, Ray Liotta, dar şi Alan White au coborât definitiv de pe scenă
Next post Liderul unei facţiuni politice interzise a fost eliberat după două decenii de închisoare în Japonia