OMS: Cazurile și decesele cauzate de coronavirus sunt în scădere aproape peste tot

COVID-19COVID-19

  • Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris declinul continuu al COVID-19 drept „o tendință foarte încurajatoare”.
  • Raportul pandemic al OMS a menționat că noile cazuri săptămânale au crescut cu 19% în Orientul Mijlociu și cu 1% în Asia de Sud-Est, în timp ce au scăzut peste tot în restul lumii.
  • OMS a precizat anterior că cifrele sunt probabil subestimate și depind de strategiile de testare și raportare ale țărilor.

Numărul de cazuri noi de coronavirus și decese raportate la nivel mondial a scăzut peste tot săptămâna trecută, cu excepția Orientului Mijlociu și a Asiei de Sud-Est, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

În ultima sa actualizare săptămânală privind pandemia, agenția de sănătate a ONU a declarat miercuri că numărul cazurilor confirmate a scăzut cu 12%, la peste 3 milioane, iar cel al deceselor raportate a scăzut cu 22%, la aproximativ 7.600.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a descris declinul continuu al COVID-19 drept „o tendință foarte încurajatoare”, potrivit Gulf Today.

Cu toate acestea, el a avertizat că pandemia nu s-a încheiat încă și a îndemnat la prudență, chiar și în condițiile în care multe țări au renunțat la protocoalele privind coronavirusul și au trecut la încercarea de a trăi cu acesta.

Nu am scăpat complet de coronavirus

Tedros a remarcat că, la 18 luni după ce primele programe de imunizare în masă împotriva coronavirusului au început în țările bogate, 68 de țări din întreaga lume nu au reușit încă să protejeze 40% din populația lor. Deși în prezent sunt disponibile suficiente vaccinuri, cererea a scăzut, a spus el. „Percepția că pandemia s-a încheiat este de înțeles, dar eronată”, a declarat șeful OMS.

O nouă variantă și chiar mai periculoasă ar putea apărea în orice moment, iar un număr mare de oameni rămân neprotejați”, mai spune acesta.

Raportul pandemic al OMS a menționat că noile cazuri săptămânale au crescut cu 19% în Orientul Mijlociu și cu 1% în Asia de Sud-Est, în timp ce au scăzut peste tot în restul lumii.

Numărul deceselor a crescut cu 7% în Pacificul de Vest și a scăzut în alte părți ale lumii săptămâna trecută. OMS a precizat anterior că cifrele sunt probabil subestimate și depind de strategiile de testare și raportare ale țărilor.

The post OMS: Cazurile și decesele cauzate de coronavirus sunt în scădere aproape peste tot appeared first on Aleph News.

Previous post Rusia trimite mai mult petrol în Asia, deoarece încearcă să contracareze impactul sancțiunilor UE
Next post Inflația pare că se stabilizează în Rusia, dar economia este în continuare puternic afectată