Inflația pare că se stabilizează în Rusia, dar economia este în continuare puternic afectată

  • În aprilie, inflaţia în Rusia a fost de 17,83%.
  • Totuşi, preţurile la unele produse, în principal la cele alimentare, au continuat să crească în mai.
  • În luna mai, rata inflaţiei în Rusia a fost de 17,1%, raportată la aceeaşi perioadă din 2021, conform datelor anunţate miercuri de Institutul de Statistică de la Moscova (Rosstat).

Inflaţia pare să înceapă să se stabilizeze în Rusia, dar se menţine la un nivel ridicat, iar valoarea PIB-ului ar putea scădea cu 15% anul acesta, în contextul sancţiunilor occidentale.

În luna mai, rata inflaţiei în Rusia a fost de 17,1%, raportată la aceeaşi perioadă din 2021, conform datelor anunţate miercuri de Institutul de Statistică de la Moscova (Rosstat), informează cotidianul Le Figaro.

În aprilie, inflaţia în Rusia a fost de 17,83%. Totuşi, preţurile la unele produse, în principal la cele alimentare, au continuat să crească în mai.

Economia Rusiei ar putea scădea cu 15% anul acesta şi cu 3% în 2023, în contextul sancţiunilor occidentale şi al retragerii a numeroase companii multinaţionale de pe piaţa rusă, arată un raport al Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IIF) citat de agenţia Reuters.

Sancţiunile occidentale ca reacţie la invazia militară rusă în Ucraina „au distrus 30 de ani de investiţii”, afirmă Elina Ribakova, economist adjunct la Institutul pentru Finanţe Internaţionale, subliniind că „vor fi distruse câştigurile economice realizate de Rusia în ultimii 15 ani”.

The post Inflația pare că se stabilizează în Rusia, dar economia este în continuare puternic afectată appeared first on Aleph News.

Previous post OMS: Cazurile și decesele cauzate de coronavirus sunt în scădere aproape peste tot
Next post Piața imobiliarelor, în continuă creștere. Cele mai scumpe case sunt la Cluj