Omenirea se confruntă cu multe fenomene naturale catastrofale. Când ar putea veni un nou potop mondial?

  • Omenirea se confruntă cu multe fenomene naturale catastrofale. Oare când poate veni un nou potop mondial?
  • Experții au creat o hartă cu zone care ar putea fi sub apă până în anul 2100.
  • Marea Britanie va fi principala victimă a inundațiilor globale.

Acest potop global se va produce în următoarea sută de ani dacă omenirea nu va lua măsurile necesare pentru a-l preveni, scrie revista științifică „Nature”.

Potrivit unui studiu internațional, pericolul creșterii nivelului mării este în continuă creștere din cauza mareelor ​​active, a valurilor în creștere și a furtunilor. Sunt cauzate de încălzirea globală.

Experții susțin că dacă omenirea nu stopeaza ceea ce se întamplă, până în anul 2100 o parte impresionantă din suprafața planetei noastre va fi sub apă.

În special, regiunile de coastă vor fi scufundate la 50%.

Cele mai amenințate vor fi zonele de coastă situate la 10 metri deasupra nivelului mării. În cel mai rău caz, aproximativ 287 de milioane de oameni, sau 4% din populația lumii, ar putea fi afectați de inundațiile de coastă. În termeni monetari, inundația globală care se profilează ar putea cauza daune de 14 trilioane de dolari, ceea ce reprezintă 20% din produsul intern brut al lumii.

Deși nivelul mării crește relativ lent, echipa lui Ebru Kirecki de la Universitatea din Melbourne din Australia spune că fenomenele naturale catastrofale sunt de dinaintea omenirii.

Puterea distructivă a mareelor, inundațiilor și a altor elemente ale naturii este în creștere.

Experții au creat o hartă a lumii cu zone care ar putea fi sub apă până în anul 2100. În Statele Unite vor fi parțial inundate coastele din Carolina de Nord, Virginia și Maryland, în Asia unele regiuni din China, Bangladesh și India, iar în Oceania – partea de nord a Australiei. În Europa, părțile de nord ale Germaniei și Franței vor fi afectate semnificativ, iar Marea Britanie va fi principala victimă a inundațiilor globale.

The post Omenirea se confruntă cu multe fenomene naturale catastrofale. Când ar putea veni un nou potop mondial? appeared first on Aleph News.

Previous post Patru trăsături de comportament care demonstrează că ai un IQ ridicat
Next post Ucraina atrage atenția privind o posibilă epidemie de holeră în Mariupol