Noi cercetări fac lumină asupra motivelor pentru care oamenii evită să ofere feedback

oameni anxioșioameni anxioși

  • Oamenii ezită să ofere feedback celorlalți deoarece subestimează sistematic cât de mult își doresc ceilalți să primească un astfel de feedback.
  • Noile descoperiri fac lumină asupra motivelor pentru care oamenii evită adesea să ofere feedback-ul, chiar și atunci când acesta ar putea fi benefic pentru colegii lor.
  • Cercetătorii au efectuat mai întâi un studiu de teren într-un campus universitar pentru a examina propensiunea oamenilor de a oferi feedback constructiv.

Psihologii au efectuat mai multe experimente privind modul în care oferim și primim feedback. Unele dintre constatări i-au șocat, scrie PSyPost.

Oamenii ezită să ofere feedback celorlalți deoarece subestimează sistematic cât de mult își doresc ceilalți să primească un astfel de feedback în primul rând, potrivit unei noi cercetări publicate în Journal of Personality and Social Psychology: Interpersonal Relations and Group Processes. Noile descoperiri fac lumină asupra motivelor pentru care oamenii evită adesea să ofere feedback-ul, chiar și atunci când acesta ar putea fi benefic pentru colegii lor.

„Am decis să realizăm această cercetare pentru că eram foarte interesați să înțelegem mai bine situația cu care mulți dintre noi ne-am confruntat: când ne uităm în oglindă și ne dăm seama că avem o pată pe cămașă sau când auzim pe cineva spunând un cuvânt și ne dăm seama că îl pronunțăm greșit de mult timp. Întrebarea covârșitoare pe care o au oamenii în aceste scenarii este: de ce nu mi-a spus nimeni?”, a explicat autoarea studiului, Nicole Abi-Esber, doctorandă în comportament organizațional la Harvard Business School.

Cercetătorii au efectuat mai întâi un studiu de teren într-un campus universitar pentru a examina propensiunea oamenilor de a oferi feedback constructiv. Doar 2,6% dintre participanți au informat un asistent de cercetare despre o pată vizibilă pe fața sa. Asistentul chiar le-a adresat verbal participanților mai multe întrebări înainte de a le administra un sondaj pentru a se asigura că aceștia se uită la fața ei.

Constatările a 5 experimente diferite au oferit, de asemenea, dovezi că feedback-ul poate avea rezultate importante în lumea reală. Cercetătorii au descoperit că vorbitorii care au primit mai mult feedback de la partenerii lor au avut tendința de a avea o îmbunătățire mai mare a scorului între discursul de practică și discursul final.

„Chiar dacă vă simțiți ezitant să oferiți feedback, vă recomandăm să îl oferiți: cel mai probabil, persoana respectivă îl dorește mai mult decât credeți” , a declarat Abi-Esber pentru PsyPost .În al doilea rând, dacă încă ezitați să oferiți feedback, luați o secundă și imaginați-vă că sunteți în locul celeilalte persoane și întrebați-vă dacă ați dori feedback dacă ați fi în locul ei. Cel mai probabil ați vrea, iar această realizare vă poate ajuta să vă împuternicească să le oferiți feedback.”

The post Noi cercetări fac lumină asupra motivelor pentru care oamenii evită să ofere feedback appeared first on Aleph News.

Previous post Patru trăsături de comportament care demonstrează că ai un IQ ridicat
Next post Ucraina atrage atenția privind o posibilă epidemie de holeră în Mariupol