Nicio femeie afgană nu este lăsată în urmă. Eforturile voluntarilor sporesc accesul acestora la asistență medicală

  • Majoritatea persoanelor care locuiesc între regiunile Paktika și Khost au nevoie de îngrijire de urgență.
  • Membrii echipelor de sănătate trebuie să găsească o cale alternativă pentru a ajunge pe jos în satele îndepărtate.
  • În aceste regiuni este nevoie de consilieri deoarece supraviețuitorii sunt grav afectați.

Atunci când ploile abundente cad în Afganistan, drumurile sunt blocate în mod regulat. Cu toate acestea, condițiile meteorologice nefavorabile rareori opresc echipele sanitare mobile ale Organizației Internaționale pentru Migrație.

Pentru a se îngriji de comunitățile cele mai afectate, echipele de sănătate își conduc vehiculele încărcate prin albia râurilor, peste dealuri, prin văi și peste munți. Uneori, membrii echipelor de sănătate trebuie să găsească o cale alternativă pentru a ajunge pe jos în satele îndepărtate. De la începutul răspunsului umanitar la recentul cutremur, echipele de sănătate ale OIM au campat în centrele umanitare construite de OIM.

Personalul de sănătate mintală și sprijin psihosocial al OIM își instalează corturile albastre pentru a organiza sesiunile cu copiii pe de o parte și cu femeile pe de altă parte, în timp ce mesele sunt poziționate în jurul claustrului pentru a-i asculta pe bărbați. Membrii comunității au identificat sprijinul psihologic ca fiind principala lor nevoie.

Examinările medicale se fac în corturi

Membrii echipei de sănătate coboară dealul, efectuând examinări medicale în corturi. Consultațiile cu medicii sunt organizate pe o parte, în timp ce o farmacie mobilă este desfășurată pe cealaltă parte.

Sayda, o fetiță de 10 ani, și-a pierdut vederea la ochiul stâng după ce [tavanul] a căzut peste ea. Când am văzut-o prima dată, era încă în stare de șoc, părea obosită și era puțin confuză, fără să aibă pe nimeni lângă ea. A pierdut doi membri ai familiei sale, era foarte speriată și a menționat că suferă de dureri de cap și coșmaruri. Nici măcar nu vrea să intre în camere, deoarece se teme că tavanul va cădea din nou”, a explicat Setayesh, consilier OIM MHPSS.

Majoritatea persoanelor care locuiesc între regiunile Paktika și Khost au nevoie de îngrijire de urgență. De asemenea, este nevoie de consilieri, deoarece supraviețuitorii sunt grav afectați, a adăugat ea.

Badam, un tată în vârstă de 32 de ani, a descris modul în care replicile continuă să aibă loc în zonă și alimentează teama locuitorilor din Giyan. Când au început din nou trepidațiile, am fugit la cort și m-am aruncat pe jos. Am crezut că o luăm de la capăt când deja nu mai aveam nimic, și-a amintit el. Aceste sesiuni sunt prima dată când am învățat și am discutat despre sentimentele noastre și despre cum să procesăm ceea ce s-a întâmplat.

Setayesh organizează o sesiune cu copiii din sat, pentru a le oferi o oportunitate de a vorbi despre experiențele, sentimentele, visele și viețile lor după dezastru. Copiii desenează apoi ce ar vrea să fie când vor fi mari și izbucnesc în râs când toată lumea își compară desenele. Împreună, ei confecționează mici bărcuțe de hârtie care conțin toate gândurile lor dureroase și pe care le plasează pe un mic pârâu din mijlocul luminișului. Bărcuțele navighează în aval, în timp ce restul satului urmărește evenimentul, în tăcere.

The post Nicio femeie afgană nu este lăsată în urmă. Eforturile voluntarilor sporesc accesul acestora la asistență medicală appeared first on Aleph News.

Previous post Obiceiuri pe care le faci la micul dejun ce îți îmbătrânesc creierul mai repede
Next post Prima doamnă a SUA a fost testată pozitiv de COVID-19. Jill Biden este vaccinată de patru ori