Meteorologii anunță caniculă în mai multe regiuni din țară. Temperaturile vor ajunge până la 36 de grade Celsius

  • Meteorologii au emis avertizări de disconfort termic și caniculă în mai multe regiuni ale țării, pentru vineri și sâmbătă.
  • Au fost emise și avertizări de cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică și vijelii în vest și nord-vest până sâmbătă dimineață.
  • Vineri, începând de la ora 20:00 până sâmbătă la ora 4:00, este în vigoare o avertizare cod portocaliu de intensificări ale vântului și vijelii în nordul țării.

Meteorologii au emis avertizări de disconfort termic și caniculă în mai multe regiuni ale țării, vineri și sâmbătă. De asemenea, au fost emise avertizări de cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică și vijelii în vest și nord-vest până sâmbătă dimineață.

„Disconfortul termic va fi ridicat astăzi (23 iunie) în toate zonele de câmpie şi pe arii restrânse în cele deluroase, iar sâmbătă (24 iunie) în sud şi est, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 şi 36 de grade, şi va fi caniculă, vineri (23 iunie) local în Câmpia de Vest şi în Câmpia Română, iar sâmbătă (24 iunie) în Câmpia Română şi în Dobrogea continentală”, au anunţat meteorologii.

De asemenea, a fost emisă o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în vestul, nord-vestul și local în centrul țării, valabilă până pe 24 iunie, ora 10:00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, manifestată prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe arii restrânse pot apărea vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor atinge 20-25 de litri pe metru pătrat, iar local pot depăși 30-40 de litri pe metru pătrat.

Vineri, începând de la ora 20:00 până sâmbătă la ora 4:00, este în vigoare o avertizare cod portocaliu pentru intensificări ale vântului și vijelii în Banat, Crișana, Maramureș și nord-vestul Transilvaniei, cu rafale de vânt de 80-100 km/h.

Citește și

The post Meteorologii anunță caniculă în mai multe regiuni din țară. Temperaturile vor ajunge până la 36 de grade Celsius appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post Ce spun martorii despre explozia din Paris: „Am crezut că a fost o bombă. Pompierii ne cereau să evacuăm cât mai repede posibil”
Next post Noi detalii din ancheta filmului „Rust”. Responsabila cu armele de pe platoul de filmare, acuzată că a băut și s-a drogat în noaptea dinaintea incidentului