Marea Britanie construiește un nou satelit. Oamenii de știință vor putea monitoriza schimbările climatice și dezastrele naturale mai eficient

  • Țara se va alătura Portugaliei și Spaniei în proiectul Constelației Atlanticului.
  • Agenția Spațială din Marea Britanie oferă 3 milioane de lire sterline pentru un nou satelit de căutare.
  • Noul satelit va furniza „date valoroase și actualizate în mod regulat” asupra planetei.

Un nou satelit care va ajuta oamenii de știință să monitorizeze schimbările climatice și dezastrele naturale va fi construit și finanțat de Regatul Unit.

Țara se va alătura Portugaliei și Spaniei în proiectul Constelației Atlanticului, care dezvoltă un grup de sateliți pentru monitorizarea Pământului. Agenția Spațială din Marea Britanie oferă 3 milioane de lire sterline pentru un nou satelit de căutare, cu cofinanțare de la Open Cosmos, bazat pe campusul spațial Harwell din Oxfordshire, informează Sky News.

Acesta a spus că noul satelit va furniza „date valoroase și actualizate în mod regulat” asupra planetei. De asemenea, va ajuta la detectarea, monitorizarea și reducerea riscului de dezastre naturale.

Andrew Griffith, ministrul Departamentului pentru Știință, Inovare și Tehnologie, a declarat: „Observarea Pământului va juca un rol absolut vital în abordarea provocărilor globale precum schimbările climatice și asistența în caz de dezastre, furnizând datele de care avem nevoie în viteză, sprijinind în același timp industriile cheie din Marea Britanie, precum agricultură și energie. Prin colaborarea cu Open Cosmos pe un nou satelit și sprijinirea partenerilor noștri din Atlantic, Spania și Portugalia, putem valorifica tehnologia spațială pentru obiectivele noastre comune, creând în același timp noi oportunități de competențe și locuri de muncă pentru viitor, pentru a crește economia Regatului Unit.”

Citește și

The post Marea Britanie construiește un nou satelit. Oamenii de știință vor putea monitoriza schimbările climatice și dezastrele naturale mai eficient appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Shakira a ajuns la un acord cu autoritățile fiscale din Spania. Cântăreața a evitat un proces de 14,5 milioane de euro
Next post Ion Cristoiu, despre noua lege a pensiilor: O asemenea lege nu avea voie să treacă prin procedură de urgenţă. În această coaliţie, avem două partide pesediste