Marcel Boloș vrea să crească rating-ul României. Analist: „Rating-ul actual este de BBB- cu perspectivă stabilă, dar vine în contextul alegerilor și al mediului economic sensibil”

  • Marcel Boloş s-a întâlnit la Washington cu reprezentanţi ai agenţiilor de rating SP şi Moody.
  • Discuţiile au vizat economia României și strategii pentru asigurarea stabilității.
  • Planurile guvernului vizează consolidarea fiscală și creșterea investițiilor.
  • Fitch prognozează că România va înregistra un deficit de 6% în PIB în 2024.

Marcel Boloș își propune să crească ratingul României. În cadrul unei întâlniri la Washington cu reprezentanții agențiilor de rating S and P și Moody’s, a discutat despre economia țării. Reconfirmarea ratingului a fost obținută, dar s-a subliniat necesitatea îmbunătățirii acestuia pentru a atrage investiții străine, ceea ce ar facilita accesul la finanțare la costuri mai mici și ar întări stabilitatea economică a României.

Ce impact poate avea creșterea ratingului României asupra accesului la finanțare pe piețele internaționale de capital?

„Statele apelează la agenții de rating pentru a evalua mediul economic și politic. Cea mai mare notă este AAA. Agențiile emit o opinie pornind de la un sistem propriu de evaluare, care nu poate influența un stat. România a avut un rating mai scăzut. Țara noastră a crescut în 2014 de la DB+ la BBB-. Ministrul Finanțelor întrevede o posibilă scădere, motiv pentru care o campanie de marketing este bine-venită. Rating-ul actual este de BBB- cu perspectivă stabilă. Vine în contextul alegerilor și al mediului economic sensibil”, a declarat Ovidiu Bunget, analist, pentru Aleph News.

Citește și

The post Marcel Boloș vrea să crească rating-ul României. Analist: „Rating-ul actual este de BBB- cu perspectivă stabilă, dar vine în contextul alegerilor și al mediului economic sensibil” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Lupea Briana

Previous post 50% din traficul pe internet este generat de roboți. Ce amenințări aduc mediului online
Next post Unde mergi azi? La Muzeul Național al Țăranului Român poți participa la Târgul „100 de Tradiții Românești”