LIVE UPDATE. Ziua 97 de război. Zelenski: Europa trebuie să dea dovadă de „mai multă unitate”

ZelenskiZelenski

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis condoleanțe familiei jurnalistului francez Frederic Leclerc-Imhoff, ucis luni în Ucraina.
  • UE a convenit asupra unei interdicții parțiale a importurilor de petrol rusesc, potrivit șefului Consiliului European, Charles Michel.
  • Consiliul European este pregătit să acorde Ucrainei nouă miliarde de euro, a anunțat, luni seară, președintele Consiliului European, Charles Michel.

ORA 02:00

Consiliul European este pregătit să acorde Ucrainei nouă miliarde de euro, afirmă șeful Consiliului European

Consiliul European este pregătit să acorde Ucrainei nouă miliarde de euro (aproximativ 9,6 miliarde de dolari), a scris, luni seară, pe Twitter președintele Consiliului European, Charles Michel.

„#EUCO va continua să ajute #Ucraina cu nevoile sale imediate de lichidități, împreună cu @G7. EUCO este pregătit să acorde #Ucrainei nouă miliarde de euro. Sprijin puternic și concret pentru reconstrucția #Ucrainei”, a scris el pe Twitter.

Tweetul său vine după ce liderii UE s-au întâlnit luni la Bruxelles pentru a discuta un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei și au convenit asupra unei interdicții parțiale a importurilor de petrol rusesc.

„Salut acordul #EUCO din această seară privind sancțiunile petroliere împotriva Rusiei. Acesta va reduce efectiv aproximativ 90% din importurile de petrol din Rusia în UE până la sfârșitul anului”, a scris,pe Twitter, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma deciziei.

ORA 01:00

UE anunță o nouă interdicție asupra importurilor de petrol rusesc

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat că s-a ajuns la un acord privind interzicerea petrolului rusesc în UE.

„Acest lucru acoperă imediat mai mult de 2/3 din importurile de petrol din Rusia, tăind o sursă uriașă de finanțare a mașinii sale de război. Presiune maximă asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului”, a declarat acesta.

De asemenea, se pare că UE a ajuns la un acord pentru a interzice 90% din importurile de petrol rusesc până la sfârșitul anului 2022.

Liderii au convenit, de asemenea, să taie cea mai mare bancă rusă Sberbank din sistemul de mesagerie financiară SWIFT.

ORA 00:00

Zelenski transmite condoleanțe familiei jurnalistului francez ucis în Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis condoleanțe familiei jurnalistului francez Frederic Leclerc-Imhoff, ucis luni în Ucraina.

Luând cuvântul în timpul discursului său nocturn de luni, Zelenski a declarat că a dorit să prezinte „condoleanțe rudelor acestui jurnalist”.

„Este al 32-lea jurnalist ucis în război, iar situația rămâne foarte grea”, a remarcat președintele ucrainean.

Leclerc-Imhoff, un jurnalist în vârstă de 32 de ani de la canalul francez de știri BFMTV, a fost împușcat și ucis „la bordul unui autobuz umanitar, alături de civili forțați să fugă pentru a scăpa de bombele rusești”, a declarat președintele francez Emmanuel Macron într-un tweet mai devreme luni.

The post LIVE UPDATE. Ziua 97 de război. Zelenski: Europa trebuie să dea dovadă de „mai multă unitate” appeared first on Aleph News.

Previous post Fost prim-ministru pakistanez: „Cum naiba să știu că în ziua în care am aterizat la Moscova, Putin va invada Ucraina?”
Next post Iohannis, mesaj cu ocazia Zilei Rezervistului Militar: „Apărarea include şi un alt fel de contribuţie directă, cum este cea a rezerviştilor”