LIVE UPDATE. Ziua 472 de război în Ucraina. Primele ajutoare trimise de UE – pompe de apă, bărci și generatoare – au ajuns în regiunile inundate din Ucraina

  • Ucraina a primit ajutor umanitar din partea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene în urma prăbușirii barajului de la Nova Kahovka.
  • UE a precizat că „12 țări europene trimit în Ucraina pompe de apă, cisterne, bărci, generatoare și mai multe ajutoare pentru salvarea de vieți” .
  • Lituania, Republica Cehă, Finlanda, Austria, Austria, Danemarca, Polonia, Franța și Norvegia trimit, de asemenea, ajutoare umanitare.

UPDATE ORA 13.00

Premierul canadian Justin Trudeau a sosit la Kiev. Trudeau a adus un omagiu pentru soldații ucraineni uciși în timpul luptelor împotriva forțelor pro-ruse, începând din 2014, relatează Reuters.

UPDATE ORA 12.00

Cea mai recentă actualizare a informațiilor din partea Ministerului britanic al Apărării afirmă că în ultimele 48 de ore au avut loc operațiuni ucrainene „semnificative” în mai multe sectoare din estul și sudul Ucrainei.

Forțele ucrainene „au făcut probabil progrese bune” și „au pătruns în prima linie de apărare rusă”, adaugă Ministerul Apărării. Cu toate acestea, în alte zone „progresele ucrainene au fost mai lente”.

UPDATE ORA 11.00

Ministerului britanic al Apărării afirmă că în ultimele 48 de ore au avut loc operațiuni ucrainene „semnificative” în mai multe sectoare din estul și sudul Ucrainei.

Forțele ucrainene „au făcut probabil progrese bune” și „au pătruns în prima linie de apărare rusă”, adaugă Ministerul Apărării. Cu toate acestea, în alte zone „progresele ucrainene au fost mai lente”.

UPDATE ORA 10.00

Rebeca Grynspan, funcționar comercial al ONU, s-a întâlnit cu ministrul adjunct de externe al Rusiei, Serghei Vershinin, în timp ce Moscova amenință să renunțe la un acord care permite exportul în siguranță de alimente și îngrășăminte din porturile ucrainene de la Marea Neagră la 17 iulie, dacă nu sunt eliminate obstacolele din calea propriilor sale transporturi.

UPDATE ORA 09.00

Președintele rus Vladimir Putin a confirmat că ofensiva ucraineană a început, dar a declarat că trupele „nu și-au atins obiectivele în niciun sector”. Se așteaptă ca în final contraofensiva ucraineană să implice mii de trupe antrenate și echipate de Occident. SUA au anunțat vineri o asistență suplimentară de 2,1 miliarde de dolari pentru securitate, inclusiv apărare antiaeriană și muniție.

UPDATE ORA 08.00. Peste 130 de explozii înregistrate în întreaga regiune Sumî

Forțele rusești au atacat ieri șapte comunități din regiunea Sumî, a declarat administrația militară a regiunii pe Telegram.

UPDATE ORA 07.00

Un localnic ar fi fost rănit în comunitatea Yunakivka. Atacurile au avariat, de asemenea, o clădire rezidențială, o anexă și un garaj în aceeași comunitate.

UPDATE ORA 06.00

Ambasadorul Rusiei în SUA afirmă că Washingtonul nu caută o „soluționare diplomatică a conflictului”. Anatoli Antonov, a declarat ieri că SUA nu intenționează să caute căi de soluționare diplomatică a conflictului din Ucraina, relatează agenția de presă TASS.

UPDATE ORA 05.00

Ambasadorul SUA la ONU, „grav îngrijorat” de creșterea cooperării militare între Rusia și Iran
Linda Thomas-Greenfield, ambasadoarea SUA la ONU, se declară „grav îngrijorată de cooperarea militară în creștere între Rusia și Iran” și a cerut o anchetă privind transferul de drone de atac din partea Iranului către Rusia.

UPDATE ORA 04.00

Casa Albă a afirmat ieri că Rusia a primit sute de drone din partea Iranului pentru a ataca Ucraina.

Casa Albă a declarat că dronele sau vehiculele aeriene UAV au fost construite în Iran, transportate peste Marea Caspică și apoi folosite de forțele rusești împotriva Ucrainei.

UPDATE ORA 03.00

Pierderile sunt „inevitabile în timpul oricărui demers militar”, în special în timpul operațiunilor ofensive, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului.

UPDATE ORA 02.00

Subsecretarul general Martin Griffiths a declarat că un număr de 700.000 de persoane au nevoie de apă potabilă și a avertizat că ravagiile provocate de inundații într-unul dintre cele mai importante grâne de pâine din lume vor duce aproape inevitabil la scăderea exporturilor de cereale.

UPDATE ORA 01.00

Situația umanitară din Ucraina este „extrem de gravă” față de cea de dinaintea prăbușirii barajului Kakhovka, a avertizat ieri cel mai înalt responsabil al ONU pentru ajutor umanitar.

Știrea inițială

Ucraina a primit ajutor umanitar din partea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene în urma prăbușirii barajului de la Nova Kahovka, a anunțat vineri Ministerul ucrainean al Afacerilor Interne, scrie CNN.

UE a precizat că „12 țări europene trimit în Ucraina pompe de apă, cisterne, bărci, generatoare și mai multe ajutoare pentru salvarea de vieți” .

„În prezent, Republica Polonă, Republica Estonia și Republica Federală Germania au transferat următoarele către Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență din Ucraina: echipamente de salvare, echipamente pentru pompieri și vehicule de teren, un vehicul special, generatoare, rezervoare de combustibil și salopete” , a precizat Ministerul ucrainean de Interne, într-un comunicat.

Lituania, Republica Cehă, Finlanda, Austria, Austria, Danemarca, Polonia, Franța și Norvegia trimit, de asemenea, ajutoare umanitare, a adăugat ministerul.

The post LIVE UPDATE. Ziua 472 de război în Ucraina. Primele ajutoare trimise de UE – pompe de apă, bărci și generatoare – au ajuns în regiunile inundate din Ucraina appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Giubega Andrada

Previous post Adrian Sârbu: În România, timpul nu mai are răbdare. Salvarea vine din capitalizarea ţării, învăţarea continuă şi asigurarea securităţii
Next post Manchester City și Inter Milano se duelează pentru trofeul Ligii Campionilor