Cei patru frați dispăruţi în jungla amazoniană au fost găsiţi în viaţă după 40 de zile. Președintele Columbiei: „Un exemplu de supraviețuire”

  • Copiii dispăruți în urma accidentului de avion din jungla amazoniană au fost găsiți după mai bine de o lună.
  • La bordul avionului prăbușit au fost găsite corpurile a trei adulți, dar și cel al mamei copiilor.
  • Întreaga operațiune, numită ,,Hope”, i-a ținut pe columbieni cu „sufletul la gură”.

Președintele columbian, Gustavo Petro, a declarat vineri că autoritățile au găsit în viață cei patru copii pierduți în urma accidentului de avion din jungla amazoniană, de acum 40 de zile. Imediat după ce a fost semnalată pierderea avionului, oficialitățile au pornit căutările intense. Întreaga operațiune, numită ,,Hope”, i-a ținut pe columbieni „cu sufletul la gură”, scrie Insider.

Copiii erau singuri când au fost găsiți, conform autorităților. Președintele a spus că tinerii sunt un „exemplu de supraviețuire” și a prezis că experiența lor „va rămâne în istorie”. „Aceștia primesc acum îngrijiri medicale”, a declarat liderul columbian reporterilor.

Avionul Cessna, cu șase pasageri la bord, s-a prăbușit pe 1 mai, din cauza unei defecțiuni la motor. Avionul de mici dimensiuni a dispărut de pe radare la scurt timp și a fost începută o operațiune de căutare a supraviețuitorilor. Cei trei adulți au fost găsiți fără suflare în zonă.

„O bucurie pentru toată ţara! Cei patru copii pierduţi în urmă cu 40 de zile în jungla columbiană au fost găsiţi în viaţă”, a scris el într-un mesaj pe Twitter, însoţit de o fotografie a militarilor şi indigenilor care participau la operaţiunea de găsire a celor patru fraţi.

„Da, copiii au fost găsiţi, dar am nevoie de un zbor sau de un elicopter pentru a merge să-i văd de urgenţă”, a declarat pentru AFP bunicul copiilor, Fidencio Valencia. Originari din grupul indigen Uitoto, copiii rătăceau singuri în junglă de la prăbuşirea avionului Cessna 206 la bordul căruia călătoreau împreună cu mama lor, pilotul şi o rudă.

The post Cei patru frați dispăruţi în jungla amazoniană au fost găsiţi în viaţă după 40 de zile. Președintele Columbiei: „Un exemplu de supraviețuire” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Tohaneanu Andrei

Previous post Adrian Sârbu: În România, timpul nu mai are răbdare. Salvarea vine din capitalizarea ţării, învăţarea continuă şi asigurarea securităţii
Next post Manchester City și Inter Milano se duelează pentru trofeul Ligii Campionilor