LIVE UPDATE. Ziua 128 de invazie rusă. „Rusia folosește rachete vechi din epoca sovietică pentru a lovi Ucraina”

LIVE UPDATE. Ziua 128 de invazie rusă. „Rusia folosește rachete vechi din epoca sovietică pentru a lovi Ucraina"LIVE UPDATE. Ziua 128 de invazie rusă. „Rusia folosește rachete vechi din epoca sovietică pentru a lovi Ucraina"

  • Rusia folosește rachete inexacte din vechile stocuri sovietice pentru cea mai mare parte a loviturilor sale în Ucraina.
  • Rachetele rusești au lovit o serie de ținte în Ucraina în ultimele zile, inclusiv ucigând cel puțin 18 persoane într-un centru comercial din orașul central Kremenchuk.
  • Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, neagă că ar viza civili și spune că lovește doar infrastructura militară.

Știrea inițială

Rusia folosește rachete inexacte din vechile stocuri sovietice pentru mai mult de 50% din loviturile sale în Ucraina, iar rata loviturilor a crescut de peste două ori în ultimele două săptămâni, a declarat un general de brigadă din cadrul forțelor armate ucrainene.

Rachetele rusești au lovit o serie de ținte în Ucraina în ultimele zile, inclusiv ucigând cel puțin 18 persoane într-un centru comercial din orașul central Kremenchuk.

Generalul Oleksii Hromov a declarat, că Rusia a încercat să lovească infrastructura militară, dar că utilizarea rachetelor vechi din epoca sovietică, care sunt mai puțin precise, a dus la pierderi semnificative de vieți omenești în rândul civililor.

Generalul a declarat că 202 rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creștere de 120 de rachete față de prima jumătate a lunii. El a estimat că 68 de situri civile au fost lovite în a doua jumătate a acestei luni.

Analiza sa a fost diferită de cea a unor politicieni ucraineni care acuză Rusia că a lovit în mod deliberat civili pentru a semăna panică.

Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, neagă că ar viza civili și spune că lovește doar infrastructura militară.

The post LIVE UPDATE. Ziua 128 de invazie rusă. „Rusia folosește rachete vechi din epoca sovietică pentru a lovi Ucraina” appeared first on Aleph News.

Previous post România are 20 de porturi la Dunăre: „Toate au nevoie de modernizare”
Next post Sârbii nu vor în UE, îl adoră pe Putin și dau vina pe NATO pentru război