LIVE UPDATE. Ziua 102 de la invazie. Rușii aruncă în aer podurile din Doneţ pentru a împiedica Ucraina să aducă întăriri militare

ORA 07:00

Ocupanții au bombardat Druzhkivka, regiunea Donețk. Se presupune că o persoană a murit, iar alta a fost rănită.


În Kiev, după bombardare, este un incendiu foarte sever, locuitorii din Kiev sunt sfătuiți să închidă ferestrele.

Mai multe incendii au izbucnit la Kiev

Pe cerul capitalei se vede fum negru. În aer se simte un miros de arsură. Toate serviciile de urgență lucrează la locul ,,surpării”.

Video și fotografii de la Kiev

https://t.me/+i1CgPlD3JBBmM2Vi

Rușii i-au alungat pe unii dintre locuitorii din Severodonetsk

Înainte ca ocupanții să ia cu asalt orașul, erau aproximativ 13.000 de locuitori. Cum rămâne cu civilii acum?

,,Având în vedere că este deja a treia zi de lupte de stradă constante, populația care se afla acolo rămâne. Cu toate acestea, rasiștii au reușit să scoată cu forța o mică parte a civililor din oraș spre teritoriile ocupate” , potrivit lui Alexander Struk.

ORA 06:00

Care va fi sfârșitul lui Putin

Așa cum a spus jurnalistul rus Alexander Nevzorov într-un interviu acordat Ukraine 24, Putin poate cădea în viitor sub un tribunal internațional sau poate repeta soarta teroristului Osama bin Laden, care a fost lichidat de armata SUA.

Opțiuni posibile:

Seals vor zbura către Putin „într-un elicopter albastru”;

Poate fi lovit de o rachetă anti-buncăr care străpunge betonul care lovește direct în orificiul de ventilație.


Infanteriști marini din cadrul US Marine Corps și și personalul Forțelor Aeriene ale SUA lucrează împreună pentru a desfășura echipament de obuzier M777 pe linia de zbor.

Acest lucru se întâmplă în statul California, pe baza Rezervei Aeriene Marsh, ca parte a asistenței de securitate a SUA pentru Ucraina.

США Departamentul de Apărare al SUA

ORA 05:00

Reznikov a prezis când se va termina războiul

Ministrul ucrainean al apărării consideră că este imposibil de prevăzut când se va încheia războiul, dar a dat totuși un termen aproximativ.

Ce se va întâmpla dacă rușii nu vor fi opriți în Ucraina?

Polonia, statele baltice, Slovacia și altele vor urma. Așadar, lumea trebuie să-i oprească pe ruși și să-i rețină în viitor.

Cine sunt de fapt ocupanții ruși?

Armata rusă nu este o armată obișnuită și civilizată, ci criminali, mardeiași și violatori, spune Reznikov.

Când se va termina războiul?

Previziunea optimistă este 2022, dar Rusia își continuă eforturile de a ocupa întreaga noastră națiune.

Ministrul Apărării, Alexei Reznikov

ORA 04:00

În Consiliul de Securitate și Apărare Națională, jurnalista rusă Marina Ovseannikova a fost numită agent al propagandei ruse.

ORA 03:00

În regiunea Herson, în ciuda ocupației, prestațiile spitalicești și de asigurări continuă să fie finanțate de Ucraina, conform Fondului de asigurări sociale din Ucraina.

ORA 02:00

În jurul orelor dimineții, la Odesa s-au auzit mai multe explozii. Anterior, apărarea aeriană funcționa. De asemenea, canalele locale Telegram au raportat zgomotul aviației ucrainene.


Lumea este în prezent în ,,război”, a declarat Luigi Di Mayo, ministrul de externe al Italiei.

Există pericol de instabilitate politică, răspândirea organizațiilor teroriste, lovituri de stat. Acest lucru poate duce la criza cerealelor pe care o trăim” , a spus el.

ORA 01:00

Președintele parlamentului maghiar, Laszlo Kever, a spus că Volodimir Zelenski are „probleme psihice personale”. Nu i-a plăcut modul în care președintele Ucrainei le cere partenerilor occidentali ajutor în lupta împotriva agresiunii ruse.

De obicei, cineva care are nevoie de ajutor îl cere politicos. în mod persistent, dar întreabă și nu cere și nu amenință”, a spus Kever.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Rușii nu au reușit să cucerească Kievul nici după 102 zile de război, iar acum se confruntă cu diverse nemulțumiri, inclusiv în rândul armatei. Președintele Ucrainei s-a adresat reuniunii anuale a Conferinței primarilor din SUA și a cerut o presiune mai mare împotriva Rusiei.

Volodimir Zelenski a atras atenția asupra faptului că zeci de orașe americane mențin „fraternitatea” cu Federația Rusă, în ciuda războiului.

,,Știți că zeci de orașe americane întrețin așa-zisa «frăție» cu orașele Federației Ruse. Chicago și Moscova. Jacksonville și Murmansk. San Diego – Vladivostok. Albany si Tula. Ce vă oferă aceste legături? Probabil nimic. Dar ei dau Rusiei posibilitatea de a spune că nu este izolată,chiar și după ce a început un asemenea război” , a spus Zelenski.

Totodată, el a îndemnat oamenii și întreprinderile să doneze fonduri pentru restaurarea infrastructurii Ucrainei.

,,Ruinele sunt tot ceea ce au lăsat rușii în urma lor. Dar oamenii trebuie să aibă unde să se întoarcă. Chiar acum. Astăzi. Acesta este motivul pentru care am inițiat platforma specială United24. Nu este doar o strângere de fonduri. Este, de asemenea, una dintre modalitățile de a demonstra Rusiei că răul nu va învinge. Mii de răniți au nevoie de ajutor. Mii de obiecte trebuie restaurate„.

În această dimineață, inamicii au lansat un atac cu rachete asupra unui complex agricol din regiunea Odesa. Atacurile continuă și în Donețk. Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Ucrainei, Oleksandr Shtupun, a declarat că principalele eforturi ale Rusiei au fost concentrate în direcția Sievierodonețk și Bakhumt.

,,În direcția Donețk, inamicul bombardează pozițiile trupelor noastre de-a lungul întregii linii de contact cu mortare, tun și artilerie de rachete. Cu sprijinul artileriei, inamicul desfășoară operațiuni de asalt în orașul Sievierodonetsk, întărirea grupării datorită rezervei de mobilizare a Corpului 2 Armată. Luptele continuă în oras” .

El a mai spus că ritmul de înaintare al unităților ruse în regiunea Donețk a fost relativ lent.

,,Rata de înaintare a unităților inamice în direcția Donețk este scăzută, ceea ce se datorează faptului că epuizarea fizică a personalului și starea morală și psihologică scăzută.”

The post LIVE UPDATE. Ziua 102 de la invazie. Rușii aruncă în aer podurile din Doneţ pentru a împiedica Ucraina să aducă întăriri militare appeared first on Aleph News.

Previous post Schimburi de focuri între două state aliate ale Moscovei. Tensiuni în creştere la graniţă
Next post Cum ne poate afecta sănătatea utilizarea hârtiei ignienice sau a șervețelelor umede