LIVE UPDATE. 415 zile de invazie rusă. Cimitire minate și biserici închise în Ucraina, în apropierea celui de-al doilea Paște sărbătorit în plin război

  • Autoritățile ucrainene vor întări măsurile de securitate în întreaga țară, în timp ce credincioșii ortodocși se pregătesc să sărbătorească al doilea Paște în timp de război.
  • Oficialii ucraineni au avertizat în trecut că atacurile rusești se pot intensifica în jurul unor date, sărbători sau alte evenimente.
  • Locuitorii din Kiev vor putea participa la slujbele religioase de seara târziu, în ciuda stării de aseediu, dar trebuie să ajungă la biserică înainte de intrarea în vigoare a acesteia.

UPDATE ORA 2:00 Un militar rus decapitează un soldat ucrainean într-un videoclip postat pe Telegram

Un videoclip postat pe canalele rusești Telegram arată un bărbat în uniformă militară rusă care folosește un cuțit pentru a decapita un soldat ucrainean captiv. Victima, care purta uniformă și însemne ucrainene, țipă de durere în timp ce criminalul îi tăie gâtul, scrie Kyviv Independent.

Deși nu se știe când și unde a fost filmat videoclipul, iar victima nu a fost încă identificată, președintele Volodymyr Zelensky a cerut comunității internaționale să tragă Rusia la răspundere pentru ceea ce pare a fi încă o crimă de război comisă de statul agresor.

„Acesta este un videoclip care prezintă Rusia așa cum este… Rusia care încearcă să facă un obicei din a distruge viața. Acesta nu este un accident. Acest lucru s-a întâmplat și mai devreme. Acest lucru s-a întâmplat și în Bucha. Acest lucru s-a întâmplat de o mie de ori”, a spus Zelensky pe 12 aprilie.

„Nu vom uita nimic, nici nu vom ierta ucigașii. Va exista responsabilitate legală pentru toate”, a adăugat președintele.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Autoritățile ucrainene vor întări măsurile de securitate în întreaga țară, în timp ce credincioșii ortodocși se pregătesc să sărbătorească al doilea Paște în timp de război, scrie CNN.

Locuitorii sunt descurajați să participe la slujbele din biserici până târziu în noapte în acest weekend, iar multe cimitire vor rămâne închise din cauza pericolului reprezentat de minele neexplodate și de bombardamentele rusești.

Oficialii ucraineni au avertizat în trecut că atacurile rusești se pot intensifica în jurul unor date, sărbători sau alte evenimente. Oleksiy Biloshytskyi, un oficial național din cadrul forțelor de ordine, a declarat că poliția va folosi centre speciale de monitorizare pentru a fi atentă la orice semn de atac.

„Trebuie să ne amintim că inamicul este viclean și poate întreprinde orice acțiune chiar și în această noapte (de Paște)” , a declarat el.

Locuitorii din Kiev vor putea participa la slujbele religioase de seara târziu, în ciuda stării de aseediu, dar trebuie să ajungă la biserică înainte de intrarea în vigoare a acesteia, a precizat joi șeful Administrației militare a Capitalei ucrainene, Serhii Popko, într-o postare pe Telegram.

Popko a spus că cei care merg la biserică și clericii ar trebui să identifice cel mai apropiat adăpost din zonă și să fie pregătiți să fugă în siguranță dacă sună alarma de raid aerian.

Starea de asediu este în vigoare la Kiev și în cea mai mare parte a țării de la miezul nopții până la ora locală 5 dimineața.

În regiunea Kievului, oamenii vor putea participa la slujbele din biserici doar atunci când nu este în vigoare starea de asediu și doar un număr limitat de persoane vor putea intra în incinta bisericilor și cimitirelor din motive de securitate, a declarat luni administrația militară regională.

Multe biserici vor transmite slujbele online, a mai precizat autoritățile.

The post LIVE UPDATE. 415 zile de invazie rusă. Cimitire minate și biserici închise în Ucraina, în apropierea celui de-al doilea Paște sărbătorit în plin război appeared first on Aleph News.

Previous post Proprietarul companiilor Tiffany și Dior obține un boost datorită redeschiderii economice din China
Next post Florida aprobă interzicerea avortului peste șase săptămâni de sarcină