Liderii PSD și PNL se reunesc pentru a decide dacă îl mai susțin pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun la Primăria Capitalei

  • Pe masa coaliției sunt două opțiuni simple: fie îi retrag sprijinul politic managerului Spitalului Universitar de Urgență București și nominalizează o altă persoană, fie îl susțin în continuare.
  • Ambele variante pun în dificulate coaliția, și asta deoarece șansele ca alianța electorală PSD-PNL să câștige Primăria Capitalei sunt în momentul de față diminunate.
  • Într-o declarație recentă, Rareș Bogdan a transmis că pentru Primăria București există deja un candidat bine stabilit, Cătălin Cîrstoiu. 

Liderii PSD și PNL se reunesc luni, în ședința Coaliției, pentru a decide dacă îl mai susțin sau nu pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun la Primăria Capitalei.

Pe masa coaliției sunt două opțiuni simple: fie îi retrag sprijinul politic managerului Spitalului Universitar de Urgență București și nominalizează o altă persoană, fie îl susțin în continuare. Ambele variante pun în dificulate coaliția, și asta deoarece șansele ca alianța electorală PSD-PNL să câștige Primăria Capitalei sunt în momentul de față diminunate atât de scandalul mediatic în care este implicat numele lui Cîrstoiu, cât și de posibilitatea redusă ca un candidat nou să-i prindă din urmă pe principali doi contracandidați, Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone.

Într-o declarație recentă, Rareș Bogdan a transmis că pentru Primăria București există deja un candidat bine stabilit, Cătălin Cîrstoiu.

„Înainte de orice, vreau să vă spun o chestiune simplă, pentru că ne urmăresc televiziunile din România, au căutat declarații de la mine astăzi, am refuzat să dau, am spus că sunt în diaspora și nu vreau să dau cale niciunei speculații.

Și le spun de aici, de la Roma, ca mi-ar face mare, mare plăcere să candidez la Primăria Capitalei și mă gândesc foarte serios, dar încă nu am ales Capitala. Încă nu știu dacă să candidez la Roma, să candidez la Londra, la Paris sau la Madrid. După ce vom hotărî împreună în care dintre capitale să candidez, vă promit că voi candida. După care, discutăm și de București. La București avem un candidat, pe domnul Cătălin Cîrstoiu, dar dacă domniile lor insistă, repet, avem Roma cu o comunitate de 300.000 de români, putem să facem un pic de efort, punem măcar un viceprimar, dacă nu un primar”, a spus Rareș Bogdan, duminică.

Citește și

The post Liderii PSD și PNL se reunesc pentru a decide dacă îl mai susțin pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun la Primăria Capitalei appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Gabriel Pecheanu

Previous post Un prăjitor de cafea din Helsinki anunță un amestec de cafea realizat cu ajutorul A.I. Ce teste a făcut tehnologia
Next post Economia României va accelera în 2024, faţă de 2023, arată prognozele. În ce direcție ne îndreptăm