Economia României va accelera în 2024, faţă de 2023, arată prognozele. În ce direcție ne îndreptăm

  • Analiștii financiari din România sunt mai pesimiști.
  • Instituțiile internaționale reduc prognozele de creștere.
  • Industria continuă scăderea și trage PIB în jos.

Economia României va accelera în 2024, faţă de anul 2023, în care creşterea economică s-a înjumătăţit, continuă să arate cele mai recente prognoze. Pe măsură ce vin date actualizate despre evoluţia principalilor indicatori economici, instituţiile internaţionale şi analiştii locali şi-au revizuit prognozele pentru evoluţia economiei în 2024, scrie Ziarul Financiar. Guvernul României are din nou cea mai optimistă prognoză pentru creşterea economică a României, de 3,4%.

„Acum, majoritatea instituțiilor internaționale și-au actualizat prognozele, s-au uitat la cum au evoluat datele de frecvență lunară și la început de an erau mai optimiste. FMI avea o prognoză de creștere de 3,8% acum câteva luni și recent și-a actualizat prognoza cu o creștere de undeva până la 3%. Agențiile de rating au reconfirmat ratingul României și văd o prognoză de 3% creștere economică”, a explicat Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar, la Aleph News.

Citește și

The post Economia României va accelera în 2024, faţă de 2023, arată prognozele. În ce direcție ne îndreptăm appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Liderii PSD și PNL se reunesc pentru a decide dacă îl mai susțin pe medicul Cătălin Cîrstoiu drept candidat comun la Primăria Capitalei
Next post Voyager 1 trimite date către Pământ pentru prima dată în ultimele 5 luni. Ce probleme a avut nava spațială