Joe Biden va trimite 1.500 de soldați la granița cu Mexicul pentru a ajuta la securizarea frontierei cu SUA. Ce misiuni vor avea

  • Trupele vor ajuta Patrula de Frontieră a SUA, dar nu vor lua parte la sarcinile de aplicare a legii, a precizat Casa Albă.
  • Pentagonul a aprobat marți solicitarea de trupe din partea Homeland Security, care gestionează frontiera.
  • În cursul anului fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, autoritățile au reținut aproape 2,4 milioane de persoane la frontieră.

Anticipând o potențială creștere a imigrației ilegale atunci când se vor ridica restricțiile la frontieră COVID-19 la sfârșitul acestei luni, administrația președintelui Joe Biden va trimite temporar 1.500 de soldați suplimentari pentru a ajuta la securizarea frontierei dintre SUA și Mexic, a anunțat marți Pentagonul, scrie Telegraph India.

Această desfășurare de trupe în serviciu activ va suplimenta activitatea Poliției de Frontieră americane, dar nu vor îndeplini sarcini de aplicare a legii, ci doar de monitorizare la sol, de introducere de date și de sprijin pentru depozite, a confirmat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. Pentagonul a aprobat marți solicitarea de trupe din partea Homeland Security, care gestionează frontiera.

Trupe pentru a umple lacunele critice la granița dintre SUA și Mexic

În cursul anului fiscal care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, autoritățile au reținut aproape 2,4 milioane de persoane la frontieră, majoritatea fiind returnate. În martie 2023, numărul persoanelor interceptate fără documente de migrație corespunzătoare a fost de 191.899. Forța va fi desfășurată timp de 90 de zile, pe lângă desfășurarea în curs a aproximativ 2.500 de soldați ai Gărzii Naționale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, trupele vor umple lacunele critice de capacitate și vor elibera agenții de frontieră pentru a-și îndeplini sarcinile în mod eficient.

Trupele militare americane au fost folosite pentru a ajuta la securizarea frontierei în timpul administrațiilor prezidențiale anterioare, inclusiv George W. Bush, Barack Obama și Donald Trump. Jean-Pierre a numit astfel de desfășurări o practică obișnuită”.

SUA se confruntă cu un număr record de migranți

Așa-numitele restricții din titlul 42, care permit autorităților americane să expulzeze rapid migranții nemexicani în Mexic fără a avea posibilitatea de a cere azil, se vor încheia la 11 mai, ceea ce ar putea duce la o creștere a imigrației ilegale.

De la preluarea mandatului de către Biden, SUA se confruntă cu un număr record de migranți prinși trecând ilegal frontiera dintre SUA și Mexic. Săptămâna trecută, oficiali ai administrației și-au prezentat planul de a accelera procesul de verificare a migranților solicitanți de azil la frontieră.

Persoanele considerate necalificate vor fi expulzate rapid, iar cele care trec ilegal frontiera SUA sau trec ilegal printr-o altă țară în drum spre granița americană vor fi sancționate. În plus, vor fi înființate centre în afara SUA pentru a permite persoanelor care fug de violență și sărăcie să solicite intrarea legală și reinstalarea în Statele Unite, Canada sau Spania.

Este o abordare axată pe a face migrația mai sigură, ordonată și umană și pe promovarea intereselor poporului american”, a declarat secretarul de stat Antony Blinken. Între timp, SUA vor continua să accepte migranți din Cuba, Haiti, Nicaragua și Venezuela în cadrul unui program umanitar și după 11 mai, au anunțat marți guvernele american și mexican.

De asemenea, Mexicul va continua să accepte migranți repatriați din motive umanitare, au precizat cele două țări într-o declarație comună.

Citește și

The post Joe Biden va trimite 1.500 de soldați la granița cu Mexicul pentru a ajuta la securizarea frontierei cu SUA. Ce misiuni vor avea appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Nechita

Previous post Jon Bon Jovi vorbește despre căsătoria fiului său cu Millie Bobby Brown: „Nu știu dacă vârsta contează”
Next post Emma Watson dezvăluie motivul pentru care a luat pauză cinci ani de la actorie: „Nu am fost foarte fericită”