Joe Biden aprobă aderarea la NATO pentru Finlanda și Suedia

JOE BIDENJOE BIDEN

  • SUA au devenit al 23-lea aliat care a aprobat aderarea celor două țări la NATO.
  • Biden a declarat că a vorbit cu șefii celor două națiuni înainte de a semna ratificarea.
  • Cele două națiuni au evitat mult timp aderarea la NATO pentru a liniști Rusia.

Președintele american Joe Biden a aprobat oficial aderarea Finlandei și Suediei la alianța de apărare NATO. El a semnat instrumentele de ratificare care au oferit sprijinul oficial al SUA pentru intrarea națiunilor nordice în pactul de apărare reciprocă, parte a unei remodelări a poziției de securitate europeană după invazia Rusiei în Ucraina.

Prin încercarea de a se alătura NATO, Finlanda și Suedia își iau un angajament sacru, conform căruia un atac împotriva unuia este un atac împotriva tuturor, a declarat Biden la semnare, în timp ce a numit parteneriatul alianța indispensabilă.

SUA a devenit al 23-lea aliat care aprobă aderarea celor două țări la NATO. Biden a declarat că a vorbit cu șefii celor două națiuni înainte de a semna ratificarea și i-a îndemnat pe ceilalți membri NATO să finalizeze cât mai repede posibil propriul proces de ratificare.

Cele două națiuni au evitat mult timp aderarea la alianță pentru a liniști Rusia, aflată în apropiere. Atât Finlanda, cât și Suedia au oferit ajutor militar Ucrainei după ce Rusia a invadat națiunea. Premierul suedez Magdalena Andersson, în favoarea aderării la NATO, a declarat: Dacă Suedia este atacată, atunci avem oportunități mai bune de a obține sprijin din partea altor țări, dar oferiți și garanții de securitate.

The post Joe Biden aprobă aderarea la NATO pentru Finlanda și Suedia appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Rolul important pe care-l poate avea, pentru o ţară, lobby-ul în străinătate
Next post Samsung a lansat noua generaţie de telefoane pliabile, Galaxy Fold4 şi Flip4