Între 5 și 7% dintre copii din lume suferă de ADHD. Firma Sincrolab din Spania a lansat un joc cu A.I. pentru copiii cu această afecțiune

  • CEO-ul Sincrolab spune că jocurile pot îmbunătății atenția copiilor.
  • 27.7% din elevii din Spania se joacă între 2-5 ore pe zi.
  • OMS susține că minorii care se joacă mult suferă de hiperactivitate.

Jocurile sunt leacul minune pentru ADHD. În Spania, firma Sincrolab a lansat un joc pentru copii cu ajutorul inteligenței artificiale și a descoperit că jocurile pot îmbunătății atenția copiilor și trata ADHD-ul. Patronul firmei spune că pentru a vedea rezultate în lupta împotriva ADHD-ului de care suferă aproape unul din 10 copii în lume – timpul de joacă nu poate fi mai mare de două ore – de cel mult trei ori pe săptămână.

Guvernul Spaniol însă – este îngrijorat pentru că – unul din 4 elevi se joacă între 2 și 5 ore pe zi – dublu față de media zilnică stabilită de OMS. Totodată, experții OMS susțin că minorii care se joacă prea mult sunt impulsivi și hiperactivi.

Dar asta nu oprește firmele să lanseze noi modele de jocuri – așa cum este în cazul lui Counter Strike doi. Un clasic al gaming-ului, Counter Strike doi s-a lansat azi și vine cu grafică și hărți noi.

„Jocurile suplinesc nevoia asta mare de concentrare. Avem de-a face cu o problemă mare de concentrare în cadrul copiilor cu ADHD. Probabil că pe perioada jocurilor respective, atenția se focusează. Copiii se concentrează. Asta poate îmbunătăți starea generală și evoluția copilului. Dependența de jocuri este cu totul și cu totul altceva”, a explicat Dana Hering, asistentă medicală la Spitalul Karolinska din Suedia.

Citește și

The post Între 5 și 7% dintre copii din lume suferă de ADHD. Firma Sincrolab din Spania a lansat un joc cu A.I. pentru copiii cu această afecțiune appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Zlătescu

Previous post Mark Zuckeberg a anunțat lansarea primilor ochelari dotați cu A.I.. Chatboții Meta dau sfaturi de vacanță și lecții de gătit clienților
Next post Franța cere Turciei şi Ungariei să ratifice aderarea Suediei la NATO. Viktor Orban: „Nu este nici o urgenţă”