Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa din Sri Lanka a fugit din ţară cu un avion militar

RajapaksaRajapaksa

  • Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa a fugit din Sri Lanka cu un avion militar pe fondul protestelor în masă din cauza crizei economice.
  • Fostul preşedinte de 73 de ani a ajuns în capitala Maldivelor, Malé, în jurul orei locale 03:00, a transmis BBC.
  • Plecarea lui Rajapaksa pune capăt unei dinastii de familie care a condus Sri Lanka de zeci de ani.

Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa a fugit din Sri Lanka cu un avion militar pe fondul protestelor în masă din cauza crizei economice.

Fostul preşedinte de 73 de ani a ajuns în capitala Maldivelor, Malé, în jurul orei locale 03:00, a transmis BBC. Plecarea lui Rajapaksa pune capăt unei dinastii de familie care a condus Sri Lanka de zeci de ani.

El se ascunsese după ce mulţimile i-au luat cu asalt reşedinţa sâmbătă.

Preşedintele s-a angajat anterior să demisioneze miercuri, 13 iulie. Fratele său, fostul ministru de Finanţe Basil Rajapaksa, a părăsit şi el ţara, au declarat surse pentru BBC. Se zvoneşte că se îndreaptă spre SUA.

Rajapaksa a spus: „Renunţaţi acum sau faceţi faţă unui protest masiv”.

De luni de zile, Sri Lanka se luptă cu întreruperile zilnice de curent şi cu penuria de produse de bază, cum ar fi combustibil, alimente şi medicamente.

Se crede că fostul preşedinte care se bucura de imunitate de urmărire penală ar fi vrut să fugă în străinătate înainte de a demisiona pentru a evita posibilitatea arestării de către noua administraţie.

The post Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa din Sri Lanka a fugit din ţară cu un avion militar appeared first on Aleph News.

Previous post Ai un smartphone Android? De ce nu trebuie să îl încarci niciodată până la 100%
Next post Opt candidați care vor să ocupe funcția de premier al Marii Britanii se confruntă cu primul vot