Femeile beau cu 40% mai mult decât anul trecut. Cât a crescut mortalitatea îl ultimii cinci ani

  • Femeile beau cu 40% mai mult decât anul trecut.
  • Mortalitatea femeilor din cauza alcoolului a crescut cu 14.7%.
  • Mortalitatea bărbaților din cauza alcoolului a crescut cu 12.5%.

Egalitatea dintre bărbați și femei e mai apropiată ca niciodată. La băutură. Institutul Național de Abuz al Alcoolului în America a făcut un studiu și a descoperit că din 2018 încoace, mortalitatea la femeile între 30 și 40 de ani a crescut cu aproape 15%, față de puțin peste 12% cât este la bărbați. Numai în ultimul an femeile beau cu 40% mai mult.
Trendul a început în pandemie atunci când, din cauza izolării, femeile au început să bea în timpul zilei, peste două pahare de vin pe zi, dublu față de recomandarea doctorilor. Totodată, medicii au descoperit că boliile de ficat din cauza alcoolului de care bărbații sufereau la 60 de ani, suferă acum femeile la 30 de ani.

O tânără care suferă de o alergie severă la arahide a cheltuit 160 de euro pe aproape 50 de pachete de arahide într-un zbor Eurowings din cauză că îi era frică să nu aibe o reacție severă la pachetele de arahide deschise de ceilalți pasageri. Frica ei, spun cercetătorii, este exagerată. „Inhalarea vaporilor de unt de arahide nu provoacă reacții alergice”.

Citește și:

The post Femeile beau cu 40% mai mult decât anul trecut. Cât a crescut mortalitatea îl ultimii cinci ani appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Diana Zlătescu

Previous post CNAIR face mentenanța sistemului informatic în weekendul prelungit. Când vei avea dificultăți să îți cumperi rovinietă
Next post Salvați tablourile lui Kim! Locuitorii din Coreea de Nord trebuie să aibă grijă de efigiile dinastiei, în timp ce arhipelagul este lovit de taifunul Khanun