Erupția vulcanului Etna a generat o ploaie de cenușă în Catania

  • Muntele Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a erupt duminică, aruncând cenușă peste Catania.
  • Institutul a precizat că a căzut cenușă peste Catania și cel puțin un oraș de pe versanții locuiți ai Etnei. Nu au fost raportate răniți.
  • Aeroportul din Catania a precizat că, din cauza căderilor de cenușă, operațiunile de zbor au fost suspendate temporar.

Muntele Etna, cel mai activ vulcan din Europa, a erupt duminică, aruncând cenușă peste Catania, cel mai mare oraș din estul Siciliei, și forțând suspendarea zborurilor pe aeroportul din acest oraș, scrie ABC News.

Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie din Italia, care monitorizează îndeaproape Etna cu ajutorul unor instrumente amplasate pe versanți, a observat că acoperirea de nori într-o zi ploioasă a împiedicat vizionarea erupției, care adesea oferă un spectacol spectaculos în flăcări în timpul erupțiilor destul de dese ale vulcanului.

Institutul a precizat că a căzut cenușă peste Catania și cel puțin un oraș de pe versanții locuiți ai Etnei. Nu au fost raportate răniți.

Aeroportul din Catania a precizat că, din cauza căderilor de cenușă, operațiunile de zbor au fost suspendate temporar.

INGV a precizat că monitorizarea a înregistrat dovezi ale unei intensificări a activității cutremurătoare în ultimele zile.

Locuitorii din orașele Adrano și Biancavilla au raportat că au auzit duminică bubuituri puternice emanând de la vulcan, a precizat agenția italiană de știri ANSA.

Agenția națională de Protecție Civilă a Italiei notase joi, într-o alertă, că, având în vedere creșterea activității vulcanice, ar putea apărea variații „bruște” ale activității Etnei.

La începutul anului 2021, o erupție a vulcanului a durat mai multe săptămâni.

Citește și:

The post Erupția vulcanului Etna a generat o ploaie de cenușă în Catania appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Paun Mihaela

Previous post Robert De Niro îl critică pe Trump. Cu ce personaj îl compară
Next post O chitara spartă de Kurt Cobain a fost scoasă la licitație. Suma uriașă cu care a fost vândută