Epava unui avion din 1968 a fost găsită după topirea unui ghețar din Elveția

  • Epava unui avion care s-a prăbuşit în Alpii elveţieni în anul 1968 a fost descoperită după 54 de ani pe un gheţar.
  • La bord se aflau un profesor, un medic şi fiul său, cu toţii originari din Zurich. Corpurile lor au fost găsite la acea vreme, însă nu şi epava.
  • Un ghid montan a fost cel care a descoperit epava în timpul unei expediţii în zonă.

Epava unui avion care s-a prăbuşit în Alpii elveţieni în anul 1968 a fost descoperită după 54 de ani pe un gheţar, a anunţat poliţia din cantonul Valais, potrivit France 24. Resturile aparatului de zbor au ieşit la suprafaţă pe gheţarul Aletsch, aproape de vârfurile Jungfrau şi Monch.

Oamenii legii au precizat că epava a fost găsită joi. „În urma investigaţiilor s-a stabilit că piesele provin de la epava unui Piper Cherokee, înmatriculat HB-OYL, care s-a prăbuşit în acest loc la 30 iunie 1968. Operaţiunile de recuperare vor fi întreprinse cât mai curând posibil”, a indicat poliţia într-un comunicat.

Potrivit sursei citate, la bord se aflau un profesor, un medic şi fiul său, cu toţii originari din Zurich. Corpurile lor au fost găsite la acea vreme, însă nu şi epava.

La momentul accidentului, acum mai bine de cincizeci de ani, mijloacele tehnice de recuperare ale epavei avionului pe un teren dificil erau limitate”, a adăugat poliţia.

Un ghid montan a fost cel care a descoperit epava în timpul unei expediţii în zonă. Ca urmare a schimbărilor climatice şi a topirii gheţarului, traseul s-a modificat, iar în prezent trece prin locul în care au fost găsite resturile avionului.

The post Epava unui avion din 1968 a fost găsită după topirea unui ghețar din Elveția appeared first on Aleph News.

Previous post Un sat din Islanda, amenințat de gazul produs de ultima erupție vulcanică
Next post VIDEO. Experții în tehnologie au găsit ochelarii care afișează subtitrări în timp ce oamenii vorbesc