Compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua până la sfârșitul lunii septembrie

  • Compensarea preţurilor la carburanţi va continua până la sfârşitul lunii septembrie.
  • Executivul a aprobat la finele lunii iunie ordonanţa de urgenţă pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la preţurile la carburanţi, timp de trei luni.
  • Preţul petrolului a scăzut în ultima perioadă, pe fondul temerilor declanşării unei crize economice globale precum şi din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID şi posibilităţii adoptării de noi restricţii.

Compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, până la sfârşitul lunii septembrie, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului Dan Cărbunaru.

Ca şi în cazul altor măsuri implementate de Guvern pentru protejarea cetăţenilor şi economiei de efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, compensarea la pompă cu 50 de bani a preţurilor la carburanţi va continua pe întreaga perioadă anunţată, urmând ca la finalul analizei să fie luate noi decizii”, a pecizat Cărbunaru.

Executivul a aprobat la finele lunii iunie ordonanţa de urgenţă pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la preţurile la carburanţi, timp de trei luni. Cheltuielile statului au fost prevăzute la 800 de milioane de lei.

Preţul petrolului a scăzut în ultima perioadă, pe fondul temerilor declanşării unei crize economice globale precum şi din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID şi posibilităţii adoptării de noi restricţii. În aceste condiţii, preţurile la pompă au scăzut sub nivelul celor practicate de companiile petroliere în momentul introducerii compensării.

The post Compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți va continua până la sfârșitul lunii septembrie appeared first on Aleph News.

Previous post Un sat din Islanda, amenințat de gazul produs de ultima erupție vulcanică
Next post VIDEO. Experții în tehnologie au găsit ochelarii care afișează subtitrări în timp ce oamenii vorbesc