Emiratele Arabe Unite au interzis un film de animaţie, din seria Toy Story, chiar înainte de lansare

  • Emiratele Arabe Unite au interzis proiecţia publică a filmului de animaţie „Lightyear”.
  • Filmul include un sărut între două femei de acelaşi sex.
  • „Lightyear interzis în Emirate” a fost în trend pe Twitter.

Emiratele Arabe Unite au interzis, luni, proiecţia publică a filmului de animaţie „Lightyear”, produs de Walt Disney-Pixar, în cinematografe, înainte de lansarea acestuia în această săptămână, a anunţat un organism guvernamental.

Biroul de Reglementare Media al Ministerului Tineretului şi Culturii a scris pe Twitter că filmul a încălcat standardele de conţinut mediatic ale ţării, fără a preciza presupusa încălcare, scrie Reuters.

Filmul, axat pe personajul Buzz Lightyear, figurină de acţiune din populara serie Toy Story, fusese deja anunţat pentru lansare în EAU pe 16 iunie.

Se pare că filmul include un sărut între două femei de acelaşi sex care au o relaţie. La fel ca multe alte naţiuni din Orientul Mijlociu, relaţiile între persoane de acelaşi sex sunt incriminate în EAU.

Un hashtag în arabă „Lightyear interzis în Emirate” a fost în trend pe Twitter, cerând ca filmul să nu fie difuzat înainte de anunţul făcut de organismul guvernamental.

The post Emiratele Arabe Unite au interzis un film de animaţie, din seria Toy Story, chiar înainte de lansare appeared first on Aleph News.

Previous post Fanii Neversea pot primi abonament gratuit la festival dacă donează sânge
Next post Adulții care împart patul cu un partener au un somn mai odihnitor, potrivit unui studiu