Două activiste s-au pozat cu sânii la vedere cu cancelarul german Olaf Scholz

Olaf ScholzOlaf Scholz

  • Cancelarul Olaf Scholz s-a trezit duminică alături de două femei topless pentru o ședință foto, când cele două și-au scos brusc tricourile.
  • Protestatarele încercaseră să facă un selfie cu liderul german în timpul weekendului de ,,porți deschise” al guvernului.
  • Dar și-au dat jos bluzele, dezvăluind sloganuri prin care se cerea un ,,embargo asupra gazelor acum” împotriva Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Două militante l-au luat prin surprindere pe cancelarul federal german Olaf Scholz, alături de care ele au insistat să se fotografieze, înainte de a se dezbrăca fără niciun avertisment şi a poza cu sânii goi, pentru a cere ,,un embargo asupra gazului, acum” împotriva Rusiei, informează duminică AFP.

FOTO The Gal Times

Potrivit presei germane, cele două militante, care au profitat de zilele uşilor deschise la guvernul german organizate în acest weekend pentru a ajunge la cancelarul federal, au fost scoase rapid din clădire de agenţi de securitate, după acţiunea lor menită să denunţe invazia rusă asupra Ucrainei.

Chiar dacă Germania, care depinde mult de gazul rusesc, caută cu disperare alte mijloace de aprovizionare, ea nu a impus până în prezent un embargo complet asupra gazului din Rusia.

Întrebat de public duminică mai devreme, Scholz a reamintit de diferitele eforturi consimţite de Berlin pentru a găsi surse alternative de energie, printre care gazul natural lichefiat. Primele terminale pentru primirea de gaz natural lichefiat, pe care Berlinul se pregăteşte să le construiască, ar putea fi operaţionale de la începutul lui 2023.

,,Apoi, problema noastră în ceea ce priveşte securitatea aprovizionării ar putea fi rezolvată la începutul lui 2024” , a continuat Scholz.

Germania, la fel ca numeroase ţări europene, se pregătesc pentru penurii de energie în timpul iernii ce va urma.

The post Două activiste s-au pozat cu sânii la vedere cu cancelarul german Olaf Scholz appeared first on Aleph News.

Previous post Trei sferturi dintre votanții conservatori doresc ca următorul lider să crească exporturile și piețele comerciale internaționale ale Marii Britanii
Next post Tyson Fury cere să se pună capăt infracțiunilor cu armă albă după ce vărul său a fost „înjunghiat mortal”