Disney va concedia 7.000 de angajați în cadrul unei remanieri majore a CEO-ului Iger

  • Concedierile reprezintă aproximativ 3,6% din forța de muncă globală a Disney.
  • Acțiunile Disney au urcat cu 8%, la 120,77 dolari.
  • Iger a mai spus că va cere consiliului de administrație al companiei să restabilească dividendele pentru acționari până la sfârșitul anului 2023.

Walt Disney a anunțat miercuri o restructurare de amploare sub conducerea recent reinstalatului șef Bob Iger, reducând 7.000 de locuri de muncă în cadrul unui efort de a economisi 5,5 miliarde de dolari în costuri și de a face profitabilă afacerea de streaming.

Concedierile reprezintă aproximativ 3,6% din forța de muncă globală a Disney. Acțiunile Disney au urcat cu 8%, la 120,77 dolari, în tranzacțiile ulterioare orelor de tranzacționare. Iger a declarat că va reorganiza compania în trei segmente: o unitate de divertisment care cuprinde filmul, televiziunea și streamingul; o unitate ESPN, axată pe sport; și parcurile, experiențele și produsele Disney.

Această reorganizare va avea ca rezultat o abordare mai eficientă din punct de vedere al costurilor și mai coordonată a operațiunilor noastre”, a declarat Iger analiștilor în cadrul unei conferințe telefonice. „Ne-am angajat să funcționăm eficient, în special într-un mediu dificil”.

Iger a mai spus că va cere consiliului de administrație al companiei să restabilească dividendele pentru acționari până la sfârșitul anului 2023. Directorul general, care a ieșit la pensie în noiembrie pentru a conduce Disney pentru încă doi ani, se află sub presiune pentru a îmbunătăți randamentele financiare. Investitorul activist Nelson Peltz se luptă pentru a se alătura consiliului de administrație al Disney, susținând că societatea a cheltuit prea mult pe streaming și a greșit planificarea succesiunii.

Disney este cea mai recentă companie media care a anunțat reduceri de personal ca răspuns la încetinirea creșterii numărului de abonați și la creșterea concurenței pentru telespectatorii de streaming. Disney a raportat anterior prima scădere trimestrială a numărului de abonamente pentru unitatea sa media de streaming Disney+, care a pierdut peste 1 miliard de dolari.

Warner Bros Discovery și Netflix au suferit anterior concedieri. Ultima dată când Disney a făcut reduceri de personal a fost în timpul apogeului pandemiei, când a anunțat în noiembrie 2020 că va concedia 32.000 de angajați, în principal în parcurile sale tematice. Reducerile au avut loc în prima jumătate a anului fiscal 2021.

The post Disney va concedia 7.000 de angajați în cadrul unei remanieri majore a CEO-ului Iger appeared first on Aleph News.

Previous post Iohannis reacționează cu privire la acuzațiile lui Ciolacu: Unii politicieni merg la televizor şi-i ia gura pe dinainte
Next post De ce ai somnul atât de prost? Cercetările arată că jumătate dintre noi nu dormim suficient pentru a ne odihni organismul