Cum a reacţionat Kremlinul după decizia UE de a suspenda acordul de vize pentru cetăţenii ruşi

UEUE

  • Kremlinul a declarat joi că decizia Uniunii Europene de a suspenda un acord care facilitează acordarea vizelor pentru perioade scurte este ridicolă” şi reprezintă o veste proastă pentru cetăţenii ruşi.
  • Într-o conferinţă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia studiază opţiunile pentru a răspunde.
  • Miniştrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunţe la un acord care le permite ruşilor să solicite vize de călătorie în Spaţiul Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

Kremlinul a declarat joi că decizia Uniunii Europene de a suspenda un acord care facilitează acordarea vizelor pentru perioade scurte este ridicolă” şi reprezintă o veste proastă pentru cetăţenii ruşi.

Într-o conferinţă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia studiază opţiunile pentru a răspunde.

Miniştrii de externe ai UE au convenit miercuri să renunţe la un acord care le permite ruşilor să solicite vize de călătorie în Spaţiul Schengen printr-un proces simplificat, din cauza campaniei militare a Rusiei în Ucraina, informează Reuters.

Unii membri baltici şi nordici făceau presiuni pentru o interdicţie completă a vizelor turistice pentru cetăţenii ruşi, însă propunerea a fost respinsă deoarece nu a existat unanimitate.

Acest lucru este rău pentru ruşi, pentru că va dura mai mult şi va fi mai dificil să obţii o viză”, a declarat Peskov joi. Aceasta este o altă decizie ridicolă dintr-o serie continuă de absurdităţi”.

Peskov a lăsat să se înţeleagă că Rusia ar putea riposta cu aceeaşi monedă, spunând că decizia UE va face situaţia mai dificilă şi pentru europeni” şi că Moscova va răspunde într-un mod care corespunde cel mai bine intereselor sale”.

Autor: Iulian Moşneagu

The post Cum a reacţionat Kremlinul după decizia UE de a suspenda acordul de vize pentru cetăţenii ruşi appeared first on Aleph News.

Previous post Sfârșitul industriei „made in China”? Firme celebre precum Apple şi Microsoft îşi mută o parte din producţie în afara Chinei
Next post Pământul ar putea „părăsi” orbita Soarelui și să plutească în derivă prin spațiu, susține un inginer aerospațial