Coreea de Nord: Aproape 800.000 de persoane s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva SUA

  • Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 de cetăţeni s-au oferit voluntari să se înroleze pentru a lupta împotriva Statelor Unite.
  • Aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat, doar vineri, dorinţa de a se înrola sau de a se reînrola în armată.
  • Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală, ca răspuns la exerciţiile militare în desfăşurare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord susţine că aproximativ 800.000 de cetăţeni s-au oferit voluntari să se înroleze în armată pentru a lupta împotriva SUA, a relatat sâmbătă un ziar de stat nord-coreean, citat de Reuters.

Aproximativ 800.000 de studenţi şi muncitori din întreaga ţară şi-au exprimat, doar vineri, dorinţa de a se înrola sau de a se reînrola în armată pentru a contracara Statele Unite, a relatat ziarul Rodong Sinmun.

„Entuziasmul în creştere al tinerilor de a se înrola în armată este o demonstraţie a voinţei de nezdruncinat a tinerei generaţii de a elimina fără milă maniacii războiului care fac eforturi pentru a elimina ţara noastră socialistă”, a scris publicaţia.

Articolul survine după ce Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică intercontinentală, ca răspuns la exerciţiile militare în desfăşurare între SUA şi Coreea de Sud.

Coreea de Nord a lansat racheta balistică intercontinentală în marea dintre Peninsula Coreeană şi Japonia, joi, cu câteva ore înainte ca preşedintele Coreei de Sud să zboare la Tokyo pentru un summit în care s-au discutat modalităţi de a contracara Nordul înarmat nuclear.

The post Coreea de Nord: Aproape 800.000 de persoane s-au oferit voluntari pentru a lupta împotriva SUA appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 388 zile de invazie rusă. Fostul șef al Curții Internaționale Penale este „încrezător” că Putin va fi judecat
Next post FOTO. Ce avion a închiriat Iohannis pentru vizita în Emiratele Arabe