Consilierul american pentru securitate națională susține că SUA vrea un „rezultat negociat” al războiului din Ucraina

  • Consilierul american pentru securitate naţională afirmă că SUA a purtat discuţii cu oficiali din Ucraina despre un „rezultat negociat” cu Rusia.
  • Jake Sullivan a declarat joi că Statele Unite „nu vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii teritoriale Rusiei„.
  • Oficialii americani s-au întâlnit cu omologii lor britanici şi europeni pentru a pune capăt războiului printr-o înţelegere negociată.

Consilierul american pentru securitate naţională afirmă că SUA a purtat discuţii cu oficiali din Ucraina despre un „rezultat negociat” cu Rusia, potrivit CNN.

Consilierul american pentru secuhttps://alephnews.ro/guvern/rusia-va-restrictiona-informatiile-despre-cheltuielile-bugetare/ritate naţională, Jake Sullivan, a declarat joi că Statele Unite nu vor face presiuni asupra Ucrainei pentru a face concesii teritoriale Rusiei. Totuşi, el a dezvăluit că parte americană a purtat discuţii cu Ucraina despre cum ar putea arăta o înţelegere.

În discuţia cu Center for a New American Security, Sullivan a declarat că SUA vor continua „să sprijine şi să se consulte” cu Ucraina cu privire la modul în care doresc să abordeze un rezultat negociat cu ruşii.

„Şi, pentru moment, a-i sprijini în acest sens înseamnă să-i sprijinim prin furnizarea constantă de arme şi informaţii pentru a întări mâna ţării la masa negocierilor” , a adăugat el.

Potrivit CNN, în ultimele săptămâni, oficialii americani s-au întâlnit în mod regulat cu omologii lor britanici şi europeni pentru a discuta scenarii pentru o încetare a focului şi pentru a pune capăt războiului printr-o înţelegere negociată.

The post Consilierul american pentru securitate națională susține că SUA vrea un „rezultat negociat” al războiului din Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Guvernul României a adoptat Ordonanţa care va reglementa acordarea granturilor pentru investiţii
Next post Elena Udrea a ajuns în România și își începe pedeapsa la Târgșor