China ia în considerare triplarea arsenalului de focoase nucleare, la 900 de focoase până în 2035

ChinaChina

  • China ia în considerare posibilitatea de a-și tripla stocul de focoase nucleare.
  • Proiectul, trasat de Armata Populară de Eliberare, a fost deja aprobat de președintele Xi Jinping, șeful armatei, care dorește să consolideze disuasiunea Beijingului împotriva Washingtonului.
  • Strategii caută să consolideze disuasiunea împotriva SUA, pe măsură ce cresc tensiunile în legătură cu Taiwanul.

China ia în calcul să-şi tripleze stocurile de focoase nucleare la 900 până în 2035, pe măsură ce este de aşteptat ca tensiunile cu SUA în privinţa Taiwanului să continue să crească, relatează Japan Times, care citează surse chineze.

Planul, întocmit de Armata de Eliberare a Poporului (armata Chinei), a fost deja aprobat de preşedintele Xi Jinping, comandantul suprem al armatei, care este dornic să intensifice capacitatea de descurajare a Beijingului faţă de Washington, potrivit surselor chineze.

În contextul în care Partidul Comunist a întărit capacităţile militare ale Chinei, SUA au declarat anul trecut că Beijingul este pe cale să-şi sporească numărul de focoase nucleare la 1.500 până în 2035, când vizează să încheie procesul de modernizare al armatei sale.

Unii experţi străini avertizează că, dacă China îşi îndeplineşte obiectivul de a-şi moderniza armata, naţiunea asiatică ar putea renunţa la politica sa de a nu folosi prima armele nucleare.

În noiembrie 2022, conducerea armatei chineze a reafirmat importanţa capacităţilor letale, constatând că puternica disuasiune nucleară de care dispune Rusia a împiedicat o confruntare directă între NATO şi Moscova în pofida agresiunii acesteia asupra Ucrainei, au declarat sursele citate.

Numărul focoaselor nucleare deţinute de China ar urma să crească la 550 în 2027, când forţele armate ale ţării sărbătoresc 100 de ani de la înfiinţare, şi la 900 în 2035, potrivit aceloraşi surse.

La nivel mondial, Rusia deţine 5.977 focoase nucleare, iar SUA dispune de 5.428, potrivit estimărilor Institutului Internaţional de Cercetare pentru Pace (SIPRI), din Stockholm.

The post China ia în considerare triplarea arsenalului de focoase nucleare, la 900 de focoase până în 2035 appeared first on Aleph News.

Previous post „Bebelușii Coca-Cola”: Ce este acest fenomen care îi îngrijorează pe stomatologi
Next post Trupele ucrainene au recucerit poziţii în unele zone. Unde au loc cele mai crâncene lupte cu ruşii