Bilanțul războiului din Ucraina după 100 de zile: invazia a adus schimbări în viața multor ruși obișnuiți

  • Ieri s-au împlinit 100 de zile de când Rusia a invadat Ucraina.
  • Nimeni nu credea că Vladimir Putin ar fi îndrăznit să declanșeze un război.
  • Ucraina primește, în continuare, arme și echipament din Occident.

Ziua 100 de război a adus schimbări în viața multor ruși obișnuiți. La început, acest lucru s-a resimțit doar în Ucraina. Pe parcurs, din cauza sancțiunilor pe care UE le-a impus Rusiei, viața cetățenilor obișnuiți s-a schimbat.

Majoritatea locuitorilor ruși și-au pierdut locul de muncă, cum este și cazul Sofyei.

„Din cauza faptului că multe firme au plecat, găsirea unui loc de muncă nu este foarte ușoară. Mai ales având în vedere ca am un copil mic, am anumite probleme în privința programului.

„Colegii mei au primit oferte pentru a se muta și a-și continua activitatea în alte țări. Și eu am primit o astfel de ofertă, dar pentru mine este imposibil să mă mut. Părinții mei de aici sunt deja destul de bătrâni, soțul meu are un loc de muncă aici, iar principalul venit este munca soțului meu. Copiii merg la școală aici”.

În Melitopolul controlat de ruși s-a deschis un birou de servicii de migrație pentru ca cetățenii să depună cetățenia rusă printr-o procedură simplă.

„Lucrăm fără aproape nicio pauză, mersul la baie este limitat, pentru a deservi cât mai mulți oameni cât mai repede posibil ”, a spus un angajat.

The post Bilanțul războiului din Ucraina după 100 de zile: invazia a adus schimbări în viața multor ruși obișnuiți appeared first on Aleph News.

Previous post Prima femeie ambasador al SUA în România. Cine este Kathleen Ann Kavalec, alegerea preşedintelui american Joe Biden
Next post Azi, InSecuritate, cu Iulia Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene la București, de la ora 22:55, pe Aleph News