Biden, la Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă: „Presa liberă este un pilon, poate chiar pilonul unei societăți libere, nu inamicul”

  • Biden a abordat problema libertății presei în discursul său, dar a găsit și timp să se confrunte cu criticii săi politici.
  • Arnold Schwarzenegger a deschis dineul cu un mesaj video despre importanța presei libere și independente.
  • Biden a fost primul președinte din ultimii șase ani care a acceptat invitația la eveniment, după ce Donald Trump a evitat acest eveniment în timpul mandatului.

Dineul Asociației Corespondenților de la Casa Albă – cunoscut pentru glumele sale amuzante, deși acide, la adresa Washingtonului – a căpătat un ton mai solemn în acest an, când președintele Joe Biden a recunoscut că mai mulți jurnaliști americani sunt prizonierii unor țări autoritare din întreaga lume.

Suntem aici pentru a trimite un mesaj țării și, sincer, lumii: Presa liberă este un pilon, poate chiar pilonul unei societăți libere, nu inamicul” , a declarat Biden în discursul său, scrie AP.

Președintele și prima doamnă Jill Biden, la sosirea la Washington Hilton sâmbătă, s-au întâlnit în privat cu părinții reporterului de la Wall Street Journal, Evan Gershkovich, care este închis în Rusia din martie. El a fost acuzat de spionaj, în pofida unor dezmințiri ferme din partea WSJ și a guvernului american. Unii invitați purtau insigne cu inscripția Free Evan” (Eliberați-l pe Evan).

Printre cele 2.600 de persoane care au participat la gală s-a aflat și Debra Tice, mama lui Austin Tice, despre care nu se știe nimic de când a dispărut la un punct de control în Siria, în 2012. Oficialii americani spun că operează sub ipoteza că acesta este în viață și că lucrează pentru a încerca să îl aducă acasă.

Jurnalismul nu este o crimă. Evan și Austin ar trebui să fie eliberați imediat, împreună cu toți ceilalți americani reținuți în străinătate” , a declarat Biden.

De asemenea, soții Biden i-au făcut o vizită lui Brittney Griner, vedeta WNBA și medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, care a fost deținută în Rusia timp de aproape 10 luni anul trecut, înainte de a fi eliberată în urma unui schimb de prizonieri. Griner a participat împreună cu soția ei, Cherelle, ca invitați ai CBS News.

Anul trecut pe vremea aceasta ne rugam pentru tine, Brittney” , i-a spus Biden jucătoarei de baschet.

Dineul anual a atras la Washington multe celebrități și moguli media. Printre cei prezenți s-au numărat actorul Liev Schreiber, cântărețul John Legend și soția sa, Chrissy Teigen, model.

Actorul și fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, a deschis dineul cu un video preînregistrat despre importanța presei libere și independente, numindu-i pe reporteri un aliat al poporului” . Biden și vicepreședintele Kamala Harris au urcat pe scenă, alături de comediantul Roy Wood Jr. corespondent al emisiunii The Daily Show” , care a fost invitatul principal.

În timp ce Biden și-a petrecut cea mai mare parte a discursului său concentrându-se pe problema libertății presei, el și-a făcut timp pentru a se lua la trântă cu unii dintre cei mai vocali critici politici ai săi. Ocazia este una familiară și confortabilă pentru Biden, care a participat la mai multe dintre aceste dineuri în calitate de vicepreședinte al lui Barack Obama.

Evenimentul de la Washington a revenit anul trecut, după ce a fost amânat de pandemie în 2020 și 2021. Biden a fost primul președinte din ultimii șase ani care a acceptat invitația, după ce Donald Trump a evitat evenimentul în timpul mandatului. Dar în acest an, el a venit nu doar în calitate de șef de stat, ci și ca pretendent la președinție.

Citește și

Partea secretă și sacră a încoronării va fi ascunsă sub un paravan artizanal. Ce se va întâmpla în acele momente la ceremonie

STUDIU. Oamenii de știință spun că extratereștrii ne-ar putea contacta în 2029. Cum explică această posibilitate

Nici persoanele decedate nu sunt în siguranță în Pakistan. Cadavrele femeilor trebuie protejate pentru a nu fi violate

The post Biden, la Dineul Corespondenţilor de la Casa Albă: „Presa liberă este un pilon, poate chiar pilonul unei societăți libere, nu inamicul” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Salt la sursă
Author: Giubega Andrada

Previous post OFF/ON THE RECORD, 30 aprilie 2023. Invitat, ora 21.55: Georgiana Iorgulescu, Centrul pentru Resurse Juridice
Next post FOTO. Cum ar fi arătat Genghis Khan, Napoleon Bonaparte sau Bob Marley dacă și-ar fi făcut selfie-uri