ANALIZĂ. Europa a condus lupta globală împotriva marilor tehnologii. Dar are nevoie de o nouă abordare?

Pakistan a închis temporar toate reţelele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter. Care este motivulPakistan a închis temporar toate reţelele de socializare, inclusiv Facebook şi Twitter. Care este motivul

  • UE este una dintre cele mai riguroase organizații de reglementare a marilor întreprinderi din lume.
  • SUA au permis marilor întreprinderi să devină din ce în ce mai mari, iar organismele lor de supraveghere au stat deoparte.
  • Facebook se străduiește să mențină utilizatorii actuali implicați, dar tinerii s-au reorientat către TikTok.

Uniunea Europeană este una dintre cele mai riguroase organizații de reglementare a marilor întreprinderi din lume, având o abordare fermă în aplicarea normelor de concurență. Margrethe Vestager, șefa antitrust a UE din 2014, este considerată una dintre cele mai puternice figuri din lumea reglementării antitrust.

În contrast, Statele Unite ale Americii au permis marilor întreprinderi să devină din ce în ce mai mari, iar organismele lor de supraveghere au stat deoparte.

Cu toate acestea, mediul corporativ a evoluat dincolo de teoria de bază a regulilor antitrust, astfel încât Europa trebuie să-și gândească o nouă strategie de reglementare a piețelor tehnologice.

De exemplu, Facebook se străduiește să mențină utilizatorii actuali implicați, dar tinerii s-au reorientat către TikTok, o aplicație video rapidă și din China.

UE a impus amenzi de miliarde de euro companiilor precum Google și a forțat modificarea modelelor lor de afaceri, dar este posibil să fie necesară o nouă gândire cu privire la modul de reglementare a piețelor tehnologice.

În timp ce abordarea lui Vestager a fost aclamată de liberali, poate fi necesară o nouă strategie de reglementare pentru a ține pasul cu evoluția rapidă a piețelor tehnologice.

Este important ca UE să găsească o abordare echilibrată care să protejeze concurența și să permită inovația și dezvoltarea în același timp, realtează The Economist.

Citește și:

Elon Musk, avertizat să „stea departe” de Taylor Swift după ce a comentat în mod ciudat la adresa cântăreței

VIDEO. Sharon Stone suferă o pierdere financiară majoră după prăbușirea băncii Silicon Valley: Își pierde „jumătate” din avere

Stephen King, atac fără precedent la Donald Trump:„Nimeni nu este mai presus de lege”

The post ANALIZĂ. Europa a condus lupta globală împotriva marilor tehnologii. Dar are nevoie de o nouă abordare? appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Sharon Stone suferă o pierdere financiară majoră după prăbușirea băncii Silicon Valley: Își pierde „jumătate” din avere
Next post O nouă teorie despre originile energiei întunecate