20 de nave militare – jumătate din China și jumătate din Taiwan – se află lângă linia mediană sensibilă a strâmtorii Taiwan

  • „Taiwanul nu este singura lor țintă”, a spus o sursă anonimă.
  • Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a observat 58 de avioane chineze în jurul insulei.
  • Patrulele de pregătire pentru luptă și exercițiile în jurul Taiwanului continuă antrenamentele.

Aproximativ 20 de nave militare – jumătate din China și jumătate din Taiwan – sunt implicate într-un conflict în apropierea liniei medii sensibile a strâmtorii Taiwan, relatează Sky News. Aceasta vine în momentul în care China afirmă că armata sa a efectuat lovituri de precizie simulate asupra „țintelor cheie de pe insulă și zonele maritime din jur” în timpul celei de-a doua zile de exerciții.

Atacurile aeriene și maritime simulate au avut loc duminică asupra „țintelor militare străine” în apele de pe coasta de sud-vest a Taiwanului, a declarat agenția de presă, citând o sursă de securitate familiarizată cu situația.

„Taiwanul nu este singura lor țintă”, a spus sursa anonimă. „Este foarte provocator.” China, care susține că Taiwanul guvernat democratic este propriul său teritoriu, efectuează a doua din trei zile de exerciții în jurul insulei, care au văzut sâmbătă zeci de avioane militare chineze traversând linia mediană care servește drept barieră neoficială între cele două părți.

Ministerul Apărării din Taiwan a declarat că a observat 58 de avioane chineze, inclusiv avioane de luptă Su-30 și bombardiere H-6, precum și nouă nave, în jurul Taiwanului.

Portavionul chinez Shandong, pe care Taiwan îl monitorizează de săptămâna trecută, se află acum la peste 400 de mile marine în largul coastei de sud-est a Taiwanului și efectuează exerciții, a spus sursa. Cele aproximativ 20 de nave implicate în impas nu s-au comportat provocator. , au adăugat ei.

Ministerul Apărării a declarat că forțele sale „nu vor escalada conflictele și nici nu vor provoca dispute” și că vor răspunde „în mod corespunzător” la exercițiile Chinei.

Televiziunea de stat chineză a raportat că patrulele de pregătire pentru luptă și exercițiile în jurul Taiwanului continuă. Acesta spunea: „Sub comanda unificată a centrului de comandă al operațiunilor comune, mai multe tipuri de unități au efectuat lovituri comune de precizie simulate asupra țintelor cheie de pe insula Taiwan și zonele maritime din jur și continuă să mențină o poziție ofensivă în jurul insulei”.

Citește și

The post 20 de nave militare – jumătate din China și jumătate din Taiwan – se află lângă linia mediană sensibilă a strâmtorii Taiwan appeared first on Aleph News.

Previous post Motivele pentru care Meghan Markle nu a participat niciodată la evenimentele de Paște alături de familia regală
Next post Care este adevăratul motiv pentru care trebuie să pui telefonul pe mod avion atunci când zbori. Ce arată cercetările