Zelenski acuză Rusia că se pregătește pentru un atac energetic decisiv asupra tuturor europenilor în această iarnă

Volodimir ZelenskiVolodimir Zelenski

  • Rusia a închis săptămâna aceasta conducta Nord Stream 1, care transportă gaze naturale către Germania.
  • Centrala Zaporojie a fost deconectată temporar sâmbătă de la ultima sa linie electrică externă principală, a declarat Agenția Internațională pentru Energie Atomică.
  • Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat vina pe invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina pentru creșterea prețurilor la energie.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că folosește energia ca pe o armă prin faptul că a ținut închisă în ultimele zile o conductă critică către Germania, ceea ce a agravat deficitul de electricitate și de gaze naturale înaintea lunilor de iarnă.

Rusia vrea să distrugă viața normală a fiecărui european – în toate țările de pe continentul nostru, a declarat Zelenski în discursul său nocturn de sâmbătă.

Acolo unde Rusia nu o poate face prin forța armelor convenționale, o face prin forța armelor energetice. Încearcă să atace cu sărăcie și haos politic acolo unde nu poate ataca încă cu rachete. În această iarnă, Rusia se pregătește pentru un atac energetic decisiv asupra tuturor europenilor.

Compania energetică rusă Gazprom a dat vina pe probleme tehnice pentru oprirea din această săptămână a Nord Stream 1, spunând că scurgerile de ulei din turbine trebuie reparate înainte de reluarea fluxurilor de gaze naturale. Compania germană Siemens Energy, care produce turbinele pe care le folosește Nord Stream 1, a respins explicația Gazprom pentru oprirea gazului, spunând că scurgerile din turbine pot fi reparate în timp ce curge gazul.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a dat vina pe invazia președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina pentru creșterea prețurilor la energie, dar a declarat că Norvegia și SUA furnizează acum gaze naturale țărilor europene aflate în criză de energie.

Vedem că piața de electricitate nu mai funcționează deoarece este grav perturbată de manipularea lui Putin, a declarat vineri von der Leyen. Unele părți ale Ucrainei au rămas, de asemenea, fără electricitate în ultima vreme din cauza luptelor din jurul centralei nucleare Zaporojie, care este cea mai mare din Europa.

Centrala a fost deconectată temporar sâmbătă de la ultima sa linie electrică externă principală, a declarat Agenția Internațională pentru Energie Atomică.

The post Zelenski acuză Rusia că se pregătește pentru un atac energetic decisiv asupra tuturor europenilor în această iarnă appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 194 de zile de invazie. Kremlinul afirmă că restricțiile Uniunii Europene privind vizele pentru cetățenii ruși vor necesita „pași serioși” ca răspuns
Next post Opt persoane au murit la escaladarea unui vulcan rusesc. Vântul puternic întârzie operațiunile de salvare