Zakharova: SUA neagă că se află în recesiune

MOSCOW, RUSSIA - DECEMBER 7, 2016: Spokeswoman for the Russian Ministry of Foreign Affairs, Maria Zakharova, speaks during a press briefing on Russia's current foreign policy. Mikhail Japaridze/TASS,Image: 307803671, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: ProfimediaMOSCOW, RUSSIA - DECEMBER 7, 2016: Spokeswoman for the Russian Ministry of Foreign Affairs, Maria Zakharova, speaks during a press briefing on Russia's current foreign policy. Mikhail Japaridze/TASS,Image: 307803671, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

  • Joi, datele preliminare ale Biroului de analiză economică al SUA au arătat că PIB-ul țării a scăzut cu 0,9%, marcând al doilea trimestru consecutiv de contracție a economiei, ceea ce este considerat în general o recesiune.
  • Cu toate acestea, după publicarea raportului, președintele american Joe Biden a insistat, citând experți economici, că SUA nu se află în recesiune.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a afirmat vineri că guvernul Statelor Unite neagă că țara a intrat în recesiune.

„Casa Albă neagă o recesiune în SUA. Ei se încăpățânează să rămână pe poziții, se ceartă cu proprii jurnaliști, dau din cap, se enervează, refuză să răspundă la întrebări clarificatoare despre ce este atunci o «recesiune», a declarat Zakharova într-o postare pe Telegram și a afirmat că Washingtonul încearcă să pretindă că nu există nicio problemă prin faptul că nu folosește cuvântul „recesiune”.

Joi, datele preliminare ale Biroului de analiză economică al SUA au arătat că PIB-ul țării a scăzut cu 0,9%, marcând al doilea trimestru consecutiv de contracție a economiei, ceea ce este considerat în general o recesiune. Cu toate acestea, după publicarea raportului, președintele american Joe Biden a insistat, citând experți economici, că SUA nu se află în recesiune.

The post Zakharova: SUA neagă că se află în recesiune appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Cum a ratat, din cauza rusofobiei, un mare subiect presa noastră interbelică
Next post Două specii care au făcut pagube de peste 16 miliarde de dolari în întreaga lume