Vladimir Putin vrea să discute cu Recep Erdogan. Turcia cere reluarea exporturilor de cereale ucrainene

VLADIMIR PUTINVLADIMIR PUTIN

  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să aibă în curând o întrevedere cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, anunţă Kremlinul, după o conversaţie a celor doi lideri care a inclus tema reluării exporturilor de cereale din Ucraina.
  • Kremlinul a precizat că Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au vorbit şi despre criza din Siria, unde atât Rusia, cât şi Turcia au trimis militari.
  • De asemenea, Vladimir Putin şi Recep Erdogan au evocat importanţa unei reuniuni trilaterale cu Iranul, stat implicat la rândul său cu trupe în Siria.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să aibă în curând o întrevedere cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, anunţă Kremlinul, după o conversaţie a celor doi lideri care a inclus tema reluării exporturilor de cereale din Ucraina.

Schimbul de opinii pe tema crizei din Ucraina a continuat, inclusiv în contextul coordonării eforturilor de a garanta siguranţa navigaţiei în Marea Neagră şi exporturile de cereale spre pieţele mondiale”, a comunicat Preşedinţia Rusiei, citată de agenţia Reuters.

Administraţia de la Ankara a comunicat, potrivit agenţiei Anadolu, că preşedintele Recep Tayyip Erdogan i-a cerut lui Vladimir Putin să înceapă aplicarea planului de creare a coridorului pentru exporturi de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Kremlinul a precizat că Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au vorbit şi despre criza din Siria, unde atât Rusia, cât şi Turcia au trimis militari. De asemenea, Vladimir Putin şi Recep Erdogan au evocat importanţa unei reuniuni trilaterale cu Iranul, stat implicat la rândul său cu trupe în Siria.

Turcia a facilitat negocieri între Rusia şi Ucraina. Ultima reuniune a reprezentanţilor Rusiei şi Ucrainei s-a desfăşurat la Istanbul la sfârşitul lunii martie.

The post Vladimir Putin vrea să discute cu Recep Erdogan. Turcia cere reluarea exporturilor de cereale ucrainene appeared first on Aleph News.

Previous post Joe Biden le îndeamnă pe femei să nu înceteze să își ceară drepturile: „Luptați pentru dreptul la avort!”
Next post STUDIU. Cum reacționează creierul când ne este foame