VIDEO. Un diamant roz „excepțional de rar” ar putea fi vândut cu peste 21 de milioane de dolari

  • Piatra de 11,15 carate în formă de „pernă”  este al doilea cel mai mare diamant de culoare roz fără cusur care a apărut vreodată la licitație.
  • Nestematele colorate de cea mai înaltă calitate sunt foarte apreciate de colecţionarii bogaţi, iar Kristian Spofforth a spus că se aşteaptă la multe oferte pentru acest diamant roz
  • Înainte de ziua licitaţiei din Hong Kong, diamantul ,,Williamson Pink Star” va fi expus pentru public cu ocazia unui turneu de prezentare în Dubai, Singapore şi Taipei. 

Un diamant roz excepţional, despre care se spune că deţine unul dintre cele mai înalte grade de puritate din lume, ar putea fi vândut cu peste 21 de milioane de dolari în cadrul unei licitaţii ce va avea loc în luna octombrie la Hong Kong, au anunţat miercuri reprezentanţii casei Sotheby’s, scrie Reuters.

Cu 11,15 carate, această nestemată tăiată în formă de ,,pernă” a primit denumirea de ,,Williamson Pink Star” , în semn de omagiu faţă de alte două diamante roz.

Unul dintre acestea este ,,CTF Pink Star” , un diamant oval de 50,6 carate, care a fost vândut la licitaţie cu suma record de 71,2 milioane de dolari în 2017.

Celălalt este ,,Williamson” – un diamant de 23,6 carate oferit reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii drept cadou de nuntă de geologul canadian John Thorburn Williamson. Purtat de suverana britanică într-o broşă Cartier, acea nestemată a fost descoperită într-o mină din Tanzania.

Diamantul ,,Williamson Pink Star” provine la rândul său din aceeaşi mină.

,,Diamantele roz sunt excepţional de rare în natură” , a declarat Kristian Spofforth, directorul departamentului de bijuterii din cadrul casei Sotheby’s, în timpul unei prezentări pentru presă.

,,La acest lucru adăugaţi o serie de factori suplimentari, precum faptul că are peste 10 carate, nu prezintă niciun defect intern şi este de Tip IIA, şi veţi obţine astfel imaginea de ansamblu „, a adăugat specialistul britanic, referindu-se la o subcategorie în care sunt incluse diamantele cu cel mai mare grad de puritate chimică.

Nestematele colorate de cea mai înaltă calitate sunt foarte apreciate de colecţionarii bogaţi, iar Kristian Spofforth a spus că se aşteaptă la multe oferte pentru acest diamant roz, care va fi pus în vânzare în cadrul licitaţiei ce va avea loc în data de 5 octombrie.

Înainte de ziua licitaţiei din Hong Kong, diamantul ,,Williamson Pink Star” va fi expus pentru public cu ocazia unui turneu de prezentare în Dubai, Singapore şi Taipei. 

The post VIDEO. Un diamant roz „excepțional de rar” ar putea fi vândut cu peste 21 de milioane de dolari appeared first on Aleph News.

Previous post RAPORT. Concentrații record de gaze cu efect de seră în atmosferă în 2021
Next post VIDEO. Trei morți și un rănit în urma unei explozii la un debarcader din portul Crotone, Italia