VIDEO. SpaceX va testa un zbor de 90 de minute. Racheta Starship trece prin ultimele verificări pentru lansarea de astăzi

  • Fondatorul SpaceX, Elon Musk, spune că tentativa de lansare a navei Starship are loc astăzi.
  • SpaceX plănuiește să trimită cea mai mare și mai puternică rachetă din lume, supranumită Starship, în spațiu luni dimineață.
  • Se așteaptă ca Starship să decoleze de pe coasta sudică a Texasului.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a postat pe Twitter o imagine cu racheta așezată vertical pe rampa de lansare de lângă Boca Chica Beach, Texas. Împreună cu imaginea, Musk a anunțat că tentativa de lansare este programată pentru astăzi, relatează Fox Business.

Musk a fixat, de asemenea, un tweet în partea de sus a fluxului său Twitter, pe care l-a postat inițial pe 28 septembrie 2019.

În tweet, Musk a inclus o imagine cu nava stelară în construcție și un vers din piesa lui Dylan Thomas „Do not go gentle into that good night”.

Nava Starship de 121 de metri este așteptată să decoleze de pe coasta sudică a Texasului cândva după ora 14.00, ora României.

Pentru a lansa racheta de aproape 121 de metri, propulsată de peste 30 de motoare alimentate cu metan și cu o forță de împingere de aproximativ 17 milioane de kilograme, SpaceX a trebuit să treacă prin mai multe etape, inclusiv să obțină aprobarea Administrației Federale a Aviației, sau FAA.

Vineri, FAA a acordat SpaceX o licență de lansare, ajutând astfel la deschiderea drumului pentru zborul inaugural de testare a Starship.

Agenția a declarat că SpaceX a îndeplinit toate cerințele pentru licență, inclusiv cele de siguranță și de mediu, după un proces de aprobare care a durat ani de zile.

Odată ce racheta va decola pentru o misiune de o oră și jumătate, SpaceX va încerca să trimită nava spațială aflată deasupra masivului propulsor în jurul lumii. Primul etaj al propulsorului „Super Heavy” va cădea în Golful Mexic, în timp ce nava spațială va cădea în Oceanul Pacific.

The post VIDEO. SpaceX va testa un zbor de 90 de minute. Racheta Starship trece prin ultimele verificări pentru lansarea de astăzi appeared first on Aleph News.

Previous post Luptele continuă în Sudan: ,,Nu am mai dormit de 24 de ore”. A treia zi de atacuri
Next post OFF/ON THE RECORD, 17 aprilie 2023. Invitat, ora 21.55: Cătălin Predoiu, ministrul Justiției