VIDEO. Șase oameni au murit în Alpi după prăbuşirea unui gheţar. Cel puțin 14 persoane sunt rănite

  • O parte din gheţarul Marmolada din Alpii Italiei s-a desprins duminică.
  • Şase oameni şi-au pierdut viaţa, iar alte 14 persoane sunt rănite, potrivit bilanțului provizoriu. Circa zece persoane sunt dispărute.
  • Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la zece grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia

O parte din gheţarul Marmolada din Alpii Italiei s-a desprins duminică. Avalanşa rezultată a ucis cel puțin șase oameni, a anunţat preşedintele provinciei Trento, Maurizio Fugatti, potrivit dpa, citată de Agerpres.

„Operațiuni de salvare sunt în desfășurare după o avalanșă masivă de gheață, în care sunt implicați și excursioniști”, se arată într-un comunicat al guvernului provinciei Trento, care precizează că s-ar putea să fie un „bilanț mare” al răniților și morților.

Avalanșa s-a produs pe masivul Marmolada, un munte de peste 3.300 de metri din lanțul Dolomiților, în partea de est a Alpilor Italieni, între regiunile Trento și Veneto.

De asemenea, alte cel puţin 14 persoane au fost rănite în avalanşă, a mai spus preşedintele provinciei Trento.

Răniții au fost duși la spitalele din apropiere, în orașele Belluno, Treviso, Trento și Bolzano, a declarat președintele regiunii Veneto, Luca Zaia.

Cinci elicoptere şi mai multe echipe cu câini de salvare au fost desfăşurate pentru a căuta persoanele dispărute sub gheaţă, zăpadă şi pietre.

Sâmbătă, temperaturile pe masivul Marmolada au ajuns la zece grade Celsius, pe fondul unui val de căldură cu care se confruntă Italia, a mai spus Luca Zaia.

The post VIDEO. Șase oameni au murit în Alpi după prăbuşirea unui gheţar. Cel puțin 14 persoane sunt rănite appeared first on Aleph News.

Previous post Prima companie de origine românească care își face reclamă în Wall Street Journal
Next post LIVE UPDATE. 131 de zile de invazie. Ucraina confirmă că forțele rusești au capturat ultimul bastion de rezistență din Lugansk