VIDEO. Proteste și violențe în Parlamentul din Georgia. Care este cauza tensiunilor

  • Mii de protestatari s-au adunat în faţa Parlamentului georgian cu drapele ale UE şi SUA şi au scandat că se opun proiectului de lege pe care îl consideră de origine rusă.
  • Proiectul de lege, aprobat preliminar de Parlamentul Georgiei, prevede catalogarea drept „agenţi străini” a organizaţiilor care primesc din străinătate finanţare peste 20%.
  • Departamentul de Stat de la Washington a anunţat că urmăreşte atent situaţia din Georgia şi a cerut respectarea dreptului la proteste paşnice.

Forţele de ordine din Georgia au utilizat gaze lacrimogene, marţi, pentru dispersarea manifestanţilor adunaţi în centrul capitalei Tbilisi pentru a protesta faţă de analizarea de către Parlament a legii privind agenţii străini” , considerată de critici o derivă spre autoritarism.

Proiectul de lege, aprobat preliminar de Parlamentul Georgiei, prevede catalogarea drept „agenţi străini” a organizaţiilor care primesc din străinătate finanţare peste 20%.

Mii de protestatari s-au adunat în faţa Parlamentului georgian cu drapele ale Uniunii Europene şi SUA şi au scandat că se opun proiectului de lege pe care îl consideră de origine rusă.

Premierul Giorgi Garibaşvili a dat asigurări că noua reglementare va respecta standardele europene şi globale” . Însă premierul a subliniat, potrivit agenţiei Reuters, că viitorul ţării nu le va aparţine agenţilor străini şi celor care servesc interesele altor ţări” .

Departamentul de Stat de la Washington a anunţat că urmăreşte atent situaţia din Georgia şi a cerut respectarea dreptului la proteste paşnice.

The post VIDEO. Proteste și violențe în Parlamentul din Georgia. Care este cauza tensiunilor appeared first on Aleph News.

Previous post Zelenski promite că Ucraina va continua să apere Bahmut: „Este o chestiune tactică pentru noi”
Next post VIDEO. România caută soluții împotriva cutremurelor în Japonia. Iohannis, interesat de tehnologiile pentru rezistență