VIDEO. Proteste în Israel. Sute de mii de persoane sunt așteptate la manifestații „față de dictatură”

  • Cinci persoane au fost arestate pentru că au pictat o linie roșie pe strada care duce la Curtea Supremă din Ierusalim.
  • Rezerviștii protestează la Haifa și Bnei Brak.
  • Sunt planificate astfel de acțiuni în peste 150 de localități.

Protestele au început joi dimineața devreme, sute de mii de israelieni fiind așteptați să ia parte la o zi de escaladare a rezistenței față de dictatură” în Israel, în timp ce coaliția condusă de premierul Benjamin Netanyahu a mers mai departe cu o legislație controversată pentru a revizui radical sistemul judiciar și a restrânge puterile Înaltei Curți de Justiție.

Actele de perturbare și de protest au început înainte de răsărit în Israel, demonstranții pictând o linie roșie aprinsă pe strada care duce la Curtea Supremă din Ierusalim, spunând că aceasta simbolizează legătura directă dintre independența instanțelor și libertatea de exprimare.

Poliția a declarat că a arestat cinci persoane pentru vandalizarea proprietății publice.

În fruntea protestelor de la primele ore ale dimineții s-a aflat un grup de rezerviști ai IDF, cunoscut sub numele de Frații în arme”. Un grup de veterani ai marinei a blocat intrarea în portul Haifa.

Un alt grup a înființat un centru de recrutare a armatei” în fața clădirii municipalității din orașul ultraortodox Bnei Brak, spunând: Am venit să transmitem povara recrutării către populația ultraortodoxă, deoarece dacă va exista o dictatură aici, va trebui să venim aici și să recrutăm. Repetăm: fără democrație, nu există armată populară”.

În Rehovot, membrii grupului au început să instaleze saci de nisip în jurul tribunalului magistraturii, declarând că protejează instanțele de atacurile criminalilor care încearcă să dea o lovitură de stat”. De asemenea, un grup de demonstranți a blocat principala autostradă de coastă în apropiere de Beit Yanai, câteva zeci de persoane intrând pe șosea fluturând steaguri israeliene.

The post VIDEO. Proteste în Israel. Sute de mii de persoane sunt așteptate la manifestații „față de dictatură” appeared first on Aleph News.

Previous post China lansează rivalul ChatGPT. Acțiunile Baidu se prăbușesc după prezentarea Ernie Bot
Next post Aplicația TikTok ar putea fi interzisă pe telefoanele guvernului britanic