VIDEO. Podul din Luțca, reabilitat cu polistiren. DNA a deschis anchetă penală în urma prăbușirii

  • DNA a deschis anchetă penală după podul prăbușit în Neamț
  • Alte două dosare sunt deschise de poliție
  • Podul peste Siret de la Luțca a fost construit în 1972
  • Podul a fost redeschis pentru circulație fără să aibă recepția făcută

Imaginile de după accident arată că stâlpii de rezistentă aveau in ei bucăti de polistiren – ceea ce nu se practică în astfel de construcții – spun inginerii. DNA Bacău a deschis o anchetă penală în rem ca sa depisteze felul în care a fost consolidat podul și cum a fost el redeschis pentru circulatia rutiera.

Poliția a deschis alte doua dosare – pentru abuz în serviciu și pentru vătămare din culpă – asta pentru că unul dintre șoferi a ajuns la spital.

Și Consiliul Județean intră în proces. Contra constructorului – ca parte pagubita – vrea să-și scoată cele peste 8 milioane de lei – atat au costat reparațiile pentru podul construit acum 50 de ani – și redat circulației deși recepția nu era încă făcută. Pe el circulau zilnic mii de masini, printre care navetiști, dar și copii care trebuiau sa ajungă la școli dincolo de râul Siret.

Televiziunea locală Roman TV anunță că în primele 24 de ore de la accident, nici președintele Consiliului Județean, nici constructorul nu au mers să vadă podul prăbușit. Ca să nu dea ochii cu lumea.

Podul care era conceput sa reziste la 340 de tone s-a prăbușit cu doua doua masini pe el – o autoutilitară și un camion care transporta nisip. Podul a căzut și peste aproape 100 de oi – cele mai multe n-au fost încă scoase – și nici nu s-au făcut încă proceduri pentru asta.

The post VIDEO. Podul din Luțca, reabilitat cu polistiren. DNA a deschis anchetă penală în urma prăbușirii appeared first on Aleph News.

Previous post Președintele Turciei, amenințări la adresa Greciei. Acesta cere retragerea forțelor armate de pe insulele din Marea Egee
Next post Iluminatul artificial a fost inventat în secolul al XIX-lea, dar știm cât de mult dăunează sănătății noastre?