VIDEO. O bază aeriană din Crimeea, grav avariată. Rusia a negat că a fost un atac

  • Ucrainenii au distrus 12 avioane de pe o bază aeriană din Crimeea.
  • Rusia nu recunoaște succesul operațiunii ucrainene în Crimeea.
  • Ministrul Apărării din Ucraina ironizează Rusia pe Twitter.

Ucrainenii au reușit să treacă în jur de 200 de kilometri de linia frontului și au distrus 12 avioane de la baza aeriană de la Saki, din Crimeea.

Kiev nu a recunoscut, oficial, operațiunea. Analistul britanic în aviație Justin Bronk spune că toate analizele imaginilor din Crimeea arată că nu a fost vorba despre un atac aerian, ci de unul de la sol. Avioanele ar fi fost detonate cu explozibili care au fost duși sau se aflau deja pe pista de aterizare de la Saki.

Rușii nu se recunosc loviți, spun că ar fi vorba despre un accident. Ceea ce i-a dat apă la moară ministrului ucrainean al Apărării să îi ironizeze pe twitter.

Ucraina acuză Rusia că lansează rachete din zona centralei nucleare de la Zaporojie și că a ucis cel puțin 13 civili și a rănit alți 10, în condițiile în care este riscant să răspundă atacurilor.

Iar Rusia, care controlează zona, susține că a respins atacuri aeriene în Energodar, în apropierea centralei. Secretarul general al ONU le cere celor două țări să înceteze de urgență orice activitate militară în zonă.

Rusia a dublat numărul atacurilor aeriene asupra pozițiilor militare și civile ucrainene săptămâna aceasta, comparativ cu săptămâna trecută. Vadim Skibițki, reprezentant al serviciului ucrainean de informații militare, i-a spus lui Bogdan Nicolae la emisiunea INSecuritate, că rușii pot prelungi războiul, deși sperau la o operațiune de două-trei săptămâni.

The post VIDEO. O bază aeriană din Crimeea, grav avariată. Rusia a negat că a fost un atac appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Arctica se încălzește de patru ori mai repede decât restul Pământului, mult mai rapid decât estimările
Next post Femeile care urmează o dietă vegetariană sunt mai predispuse să își rupă șoldurile, potrivit unui studiu