VIDEO. Noul președinte al Columbiei vrea să dezvolte drumurile în regiunile rurale izolate, unde fermierii nu pot cultiva altceva decât culturi de coca

  • Președintele Columbiei anunță că războiul cu drgourile a fost pierdut.
  • Gustavo Petro a preluat mandatul în fața a opt lideri străini.
  • Noul președinte nu va acorda licențe noi pentru explorarea petrolului.
  • Petro vrea negocieri cu gherilele încă active din Columbia.

Țara responsabilă pentru jumătate din producția globală de cocaină ridică steagul alb – „Războiul împotriva drogurilor a fost pierdut”.

Afirmația îi aparține noului președinte columbian și a fost făcută chiar în discursul de preluare a mandatului. Gustavo Petro a fost membru al uneia dintre grupările de gherilă ale țării și e primul președinte de stânga din istoria țării. În fața a 100.000 de oameni, el a promis să fie un președinte al săracilor să reformeze pensiile și să ofere cursuri universitare gratuite.

În plus, Petro cere Statelor Unite să schimbe politicile privind drogurile, care au avut până acum ca principla obiectiv interzicerea substanțelor precum cocaina. Noul președinte vrea să dezvolte drumurile chiar și în regiunile rurale izolate, acolo unde fermierii spun că nu pot crește altceva decât culturi de coca.

Este timpul pentru o nouă convenție internațională care să accepte că războiul împotriva drogurilor a eșuat categoric și că a lăsat, în ultimii 40 de ani, un milion de latino-americani morți, majoritatea columbieni.

The post VIDEO. Noul președinte al Columbiei vrea să dezvolte drumurile în regiunile rurale izolate, unde fermierii nu pot cultiva altceva decât culturi de coca appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 167 de zile de invazie în Ucraina. Putin: Băncile rusești sancționate pot opri operațiunile valutare
Next post Agenţi FBI au descins la reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago, Florida