VIDEO Mykola Volkivskyi, expert politic şi fost consilier în Parlamentul Ucrainei: Toate ţările NATO trebuie să înţeleagă că noi nu protejăm doar Ucraina, ci Europa întreagă

  • Mykola Volkivskyi, expert politic și fost consilier în Parlamentul Ucrainei: Toate țările NATO trebuie să înțeleagă că noi nu protejăm doar Ucraina, ci Europa întreagă.
  • Mykola Volkivskyi susține că ucrainenii ar trebui să folosească atacurile cibernetice și îi numește pe hackerii de la Anonymus „prieteni buni”, care „îi ajută să vizeze site-urile federale rusești”.
  • Discursul a fost ținut în cadrul Forumului de Securitate și Informații de la Palatul Parlamentului, desfășurat între 7 și 8 iulie.

Mykola Volkivskyi, expert politic și fost consilier în Parlamentul Ucrainei, a acordat Monitorului Apărării și Securității și Mediafax un interviu despre războiul din Ucraina și rezultatele obținute de ucraineni în urma summitului NATO de la Madrid.

Prezent la Forumul de Securitate și Informații de la Palatul Parlamentului, desfășurat între 7 și 8 iulie, Volkivskyi a subliniat importanța discuțiilor de la București pentru securitatea europeană: „Este un eveniment important care arată ce se întâmplă între Ucraina și Rusia și este o ocazie importantă pentru a spune acestor țări, care participă la forum, ce se întâmplă în Ucraina. Este o oportunitate să vorbim despre securitate, despre reziliență, despre cum să procedăm în războiul din Ucraina și cum să rezolvăm anumite lucruri. De asemenea, este important să vorbim despre livrări (n.r. de arme), despre securitatea colectivă. Am avut deja summitul NATO, am avut conferința din Elveția, acum avem acest eveniment și cred că este important să vorbim despre viitor, despre Ucraina”.

„Desigur, suntem recunoscători pentru vizita oficială a lui Klaus Iohannis în Ucraina, alături de Olaf Scholz, Mario Draghi și Emmanuel Macron, pentru că liderul român a văzut cu ochii lui ce se întâmplă, a văzut masacrele din jurul Kievului.  După summitul din Madrid, am avut declarația summitului, iar România este stat membru NATO și ar vrea ca Ucraina să lupte împotriva Rusiei pentru că, așa cum am mai menționat, rușii vor să se apropie și mai mult de Odesa, care nu este departe de România, de Constanța, de ieșirea țării la Marea Neagră. Încearcă să blocheze accesul către Odesa, de aceea atacă Herson, Nikolaev și încearcă să se apropie și mai mult de Odesa. (…) Trebuie să fim atenți pentru că nu sunt departe de România, de teritoriul unui stat NATO”, a declarat Mykola Volkivskyi, întrebat ce ar putea să facă România mai mult pentru Ucraina.

„Cu România , am discutat despre viitor, despre mai multe livrări (n.r. de arme), mai multe arme pentru că avem trei granițe comune între România și Ucraina, Halmeu, Sighetul Marmației și Siret și am văzut cât de mulți români au ajutat ucrainenii când a început războiul. Pentru acest lucru, suntem recunoscători Guvernului și oamenilor, voluntarilor care au ajutat ucrainenii”, a continuat acesta.

„Când vine vorba de NATO, în octombrie, va fi ales un nou șef al NATO. Pentru Jens Stoltenberg, acesta a fost ultimul summit, pentru că, din octombrie, va fi liderul Băncii Naționale din Norvegia. Poate de aceea nu face nicio mișcare (n.r. Stoltenberg), pentru că pentru el este finalul carierei în NATO. Următorul lider cred că va fi o femeie, poate fostul președinte al Estoniei, Kersti Kaljulaid, sau fostul președinte al Lituaniei, Dalia Grybauskaitė. Situația cu Suedia și Finlanda și aderarea lor rapidă arată că ușa este deschisă și pentru Ucraina. (…) Sper că atunci când va fi ales următorul Secretar General al NATO ceva se va schimba în viitorul apropiat, iar Ucraina va fi acceptată în NATO la fel de repede ca Finlanda și Suedia”, a mai spus Volkivskyi.

Cât despre războiul informațional desfășurat în contextul invaziei Rusiei în Ucraina, Mykola Volkivskyi susține că ucrainenii ar trebui să folosească atacurile cibernetice și îi numește pe hackerii de la Anonymus „prieteni buni”, care „îi ajută să vizeze site-urile federale rusești”.

Întrebat dacă Ucraina a obținut ce a dorit în urma summitului NATO de la Madrid, Volkivskyi a răspuns afirmativ: „Cred că da pentru că, în Declarația de la Madrid, numărul 4 a fost despre Ucraina și despre președintele Zelenski. De asemenea, președintele Zelenski a avut ocazia să țină un discurs. (…) NATO este compus din 30 de țări independente, iar toate aceste țări pot decide să trimită sau nu arme Ucrainei, dar sper ca tot mai multe țări să trimită arme. Toate aceste țări trebuie să înțeleagă că noi nu protejăm doar Ucraina, ci Europa întreagă”.

The post VIDEO Mykola Volkivskyi, expert politic şi fost consilier în Parlamentul Ucrainei: Toate ţările NATO trebuie să înţeleagă că noi nu protejăm doar Ucraina, ci Europa întreagă appeared first on Aleph News.

Previous post Poșta Română își digitalizează activitatea financiară cu ajutorul unei companii românești
Next post VIDEO Arta Dade, fost ministru albanez al Afacerilor Externe: Trebuie să susţinem Ucraina însă, în acelaşi timp, nu trebuie să renunţăm la eforturile diplomatice ca acest conflict să se încheie